Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a vizitat Bucovina. "Este minunat să văd cum au fost folosite fondurile UE"
Kathleen Kavalec a făcut o vizită oficială în zona Bucovinei.
Kathleen Kavalec a călătorit la Suceava și Siret în perioada 13-15 martie, în prima sa vizită oficială în regiunea Bucovinei, unde s-a axat pe cooperarea economică, educație și probleme umanitare. La Suceava, a inaugurat expoziția ambasadei "Noi, poporul" și s-a întâlnit cu lideri locali, profesori, studenți, ONG-uri și refugiați ucraineni. De asemenea, a vizitat Cetatea Suceava, Muzeul Satului Bucovinean, și noul Muzeu de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, pentru a afla mai multe despre istoria și cultura bogată a regiunii.
"Ambasadoarea Kavalec și-a început călătoria la Gara de Nord din București, unde, împreună cu mai mulți colegi, s-au urcat în tren pentru o călătorie de șase ore. La Suceava a remarcat că trenul a ajuns cu câteva minute mai devreme decât era programat, iar călătoria a fost cu o oră mai scurtă decât a colegilor care au călătorit cu mașina! La Suceava, doamna ambasador Kavalec și invitații săi au înfruntat ploaia pentru a inaugura expoziția de fotografie în aer liber "Noi, poporul" pe esplanada Casei de Cultură Suceava. Expoziția sărbătorește 25 de ani de parteneriat strategic între SUA și România, subliniind modul în care poporul american și cel român colaborează în domeniul securității, economiei și culturii. Expoziția este deschisă vizitatorilor până în 10 aprilie 2024 și intrarea este gratuită! Vă încurajăm să vizitați expoziția și să vă faceți un selfie cât timp sunteți acolo" se arată într-o comunicare oficială a Ambasadei SUA la București.
Ambasadoarea Kavalec și echipa sa s-au întâlnit cu primarul Ioan Lungu și cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, pentru a transmite mulțumirile SUA pentru sprijinul acordat în regiune refugiaților ucraineni și pentru a discuta despre oportunitățile de investiții în zonă. Kavalec a fost încântată să afle planurile de înfrățire în 2024 între orașele Suceava și Lansing, Michigan.
Întâlniri cu studenții
Educația și schimburile culturale au fost, de asemenea, domenii importante de interes în timpul vizitei ambasadoarei Kavalec. La Universitatea "Ștefan cel Mare", ambasadoarea s-a întâlnit cu rectorul Mihai Dimian, pentru a discuta despre Programul Fulbright și alte schimburi educaționale, iar apoi a vorbit despre relațiile dintre SUA și România cu un grup de studenți. La Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera, unde Ambasada SUA găzduiește un „raft american" cu o colecție de cărți americane, ea a citit pentru un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Suceava. Ambasadoarea a fost foarte impresionată de excelentele lor cunoștințe de limbi străine!
Kavalec a fost și în punctul de trecere a frontierei de la Siret, pentru a vedea cum a fost afectat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. S-a alăturat președintelui Consiliului Județean Flutur pentru o întâlnire cu guvernatorul din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, pentru a discuta despre modul în care România și Ucraina cooperează pentru a atenua impactul războiului asupra regiunii Bucovina. În timpul întâlnirii, ambasadoarea și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de România Ucrainei și a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina. La finalul vizitei sale, doamna ambasador Kathleen Kavalec a declarat: „Sunt impresionată de potențialul economic al Bucovinei și de talentul și abilitățile oamenilor săi, în special ale tinerei generații. Este minunat să văd cum fondurile UE au fost folosite pentru a îmbunătăți infrastructura și a dezvolta turismul. La nivel uman, pe lângă ospitalitatea caldă de care m-am bucurat aici, sunt impresionată și inspirată de modul în care bucovinenii s-au mobilizat pentru a-și ajuta vecinii într-un moment critic. Sunt sigur că acest lucru va contribui la întărirea legăturilor dintre România și Ucraina, care vor fi esențiale atunci când va veni momentul să ajutăm la reconstrucția Ucrainei. În calitate de partener strategic al României, Ambasada SUA așteaptă cu nerăbdare să aprofundeze legăturile economice, culturale și educaționale ale SUA cu această frumoasă regiune.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News