Data publicării:

Ambasadoarea SUA în România a anunțat de când vor putea românii să călătorească în America fără vize

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Kathleen Ann Kavalec, noua ambasadoare a SUA în România, a vorbit despre termenul de timp în care românii ar putea călători în America fără vize.

„Speranța mea este că, în timpul mandatului pe care îl am aici, vom putea face în așa fel încât România să fie primită în programul „Visa Waiver”. Ținta mea ar fi ca acest lucru să se realizeze în 2025”, a declarat Kathleen Ann Kavalec, noua ambasadoare a SUA în România, pentru știrile „Observator”, de la Antena 1.

VEZI ȘI: Ambasadoarea SUA la București, îndrăgostită de un loc special din România: Am avut o săptămână superbă acolo

Cu aproape două săptămâni în urmă, premierul Marcel Ciolacu a reliefat importanţa Parteneriatului strategic din perspectiva investiţiilor americane în România, într-un dialog cu ambasadoarea Kathleen Ann Kavalec, punctând asupra nevoii ca țara noastră să intre în programul „Visa Waiver”.

"Premierul Marcel Ciolacu şi ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti au discutat despre progresele României pentru îndeplinirea condiţiilor tehnice de accedere în acest program, precum şi despre importanţa dreptului la libera circulaţie pentru români şi pentru mediul de afaceri", se arăta în comunicatul de presă emis atunci de Guvernul României.

Totodată, în cadrul alocuțiunii prim-ministrului Marcel Ciolacu, la recepția organizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, cu prilejul Zilei Independenței, săptămâna trecută, șeful Guvernului a declarat:

"Suntem recunoscători partenerului nostru strategic pentru eforturile făcute şi vă asigurăm că vom lua, la nivelul Guvernului, toate măsurile pentru facilitarea acestei prezenţe atât de necesară ţării noastre. Dincolo de asta, vom pune în continuare accent pe proiectele bilaterale fanion, precum cele din domeniul energiei, care pot asigura României un rol cheie în securitatea energetică a regiunii. Şi aici vorbim de construirea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, de proiectul primei centrale SMR din lume, pa baza unei tehnologii americane, dar şi despre cooperarea în domeniul energiei regenerabile.

Sunt convins că, pe măsură ce eforturile noastre comune pentru ca România să intre în programul Visa Waiver se vor concretiza, această dimensiune fundamentală va cunoaşte o dezvoltare exponenţială".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel