Data publicării:

Ambasadoarea Germaniei, chemată la MAE ungar după ce a criticat guvernul Orban

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministerul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a chemat-o joi pe ambasadoarea Germaniei, în urma unui discurs în care aceasta s-a "amestecat grosolan în afacerile interne ale Ungariei", încălcând astfel suveranitatea națională.

Acest discurs, susţinut miercuri, este "complet inacceptabil", a adăugat Szijjarto în declaraţia sa postată pe Facebook. "Ne aşteptăm întotdeauna la respect din partea ambasadorilor aflaţi la post în ţara noastră", a subliniat el.

Ambasadoarea Germaniei la Budapesta, Julia Gross, a îndemnat personalităţi publice ungare să se pronunţe împotriva acţiunilor despre care ea afirmă că erodează încrederea aliaţilor Ungariei din NATO şi UE, într-un discurs neobişnuit de critic la care nu au fost prezenţi oficiali ungari de rang înalt, relatează Reuters.

"Ungaria se află pe o cale care o îndepărtează de prietenii ei"

"Ungaria se află pe o cale care o îndepărtează de prietenii ei", a declarat ea miercuri seara, în faţa unei audienţe formate din diplomaţi, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi oficiali ungari, pentru a marca Ziua Unităţii Germane.

Ambasadoarea a mai estimat că o serie de acţiuni au subminat încrederea în Ungaria, menţionând între altele ceea ce premierul Viktor Orban a descris ca fiind "o misiune de pace" pentru Ucraina, care a inclus discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin în iulie, acţiune care nu a fost sprijinită de alte state membre ale Uniunii Europene, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel