Ambasadele reacționează după votul din Senat privind arestarea lui Dan Şova
Ambasadele au reacţionat după votul din Senat privind arestarea lui Dan Şova. La unison, misiunile diplomatice ale Statelor Unite, Marii Britanii şi Olandei au atras atenţia că imunitatea nu trebuie folosită ca scut şi că o persoană suspectată de corupţie trebie să răspundă în faţa legii.
Ambasada Statelor Unite a transmis că anchetarea cazurilor de corupţie nu ar trebuie să fie oprită şi că reducerea acestui fenomen este vitală pentru dezvoltarea României.
"Nu comentăm cu privire la cazuri individuale, dar considerăm că un principiu de bază al democraţiei este faptul că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane" au declarat oficialii americani într-un comunicat.
Citește și: PNL, plângere penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu
Ambasada britanică a transmis şi ea că monitorizează evoluţiile din domeniul justiţiei, inclusiv deciziile Parlamentului în ceea ce priveşte imunitatea parlamentară.
De asemenea, Ambasada Olandei a anunţat că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evenimente din Parlament. "Ambasada Olandei urmăreşte cu îngrijorare şi cu surprindere evoluţiile privind ridicarea imunităţii, în special date fiind recentele promisiuni ale partidelor politice privind angajamentul de a lupta împotriva corupţiei. Credem cu tărie că legea se aplică tuturor, în acelaşi fel."
Este știut faptul că Olanda urmărește cu mare atenție evoluția vieții politice din România, aceata fiind și una dintre țările care s-au opus întotdeauna aderării țării noastre la Spațiul Schengen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News