Ambasada Ucrainei vrea o anchetă la Berzunți, după parada cu simboluri pro-ruse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Ambasada Ucrainei vrea o anchetă la Berzunți, după parada cu simboluri pro-ruse
Ambasada Ucrainei vrea o anchetă la Berzunți, după parada cu simboluri pro-ruse
Ambasada Ucrainei în România cere anchetarea celor care au defilat cu simboluri pro-ruse la parada de Anul Nou de la Berzunți.  

„Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federației ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși.

Suntem convinși, că asemenea manifestare contrazice despoziției poporului român, care și-a exprimat sprijinul necondiționat Ucrainei în războiul declanșat de către federația rusă împotriva statului Ucrainean. Sperăm că aceast eveniment v-a fi evaluat corespunzător de către societatea română. Simbolurile agresiunii rusești trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.

Apelăm la instituțiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului menționat”, a precizat ambasada Ucrainei în România, pe pagina de Facebook.

Spectacol halucinant de Anul Nou, în Berzunți

Sătenii din comuna Berzunți au șocat în urma unui spectacol grotesc, în noaptea dintre ani. Tancurile de „recuzită” inscripționate cu litera „Z”, portretele cu Putin, dar și versurile care scandau urări la mai multe violuri ale soldaților ruși, au luat locul tradițiilor locale de Anul Nou.

”De prin munți și de prin văi, să vină toți rușii mei, cu câte-o bombă la ei! Câte-o bombă, o cătușă, să nu stea ca proștii la ușă! Dărâmați tot ce vedeți, violați tot ce prindeți! Cotropiți în goana mare să mutăm din nou hotare”, sunt câteva versuri din adaptarea „Plugușorului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel