Data actualizării:
Data publicării:

Ambasada Ucrainei în România, apel de ultimă oră: În condițiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmulețe reprezintă o amenințare. Nu le mai distribuiți!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Ambasada Ucrainei în România a transmis un mesaj de ultimă oră.

Ambasada Ucrainei în România a făcut apel către populație să nu mai filmeze şi să nu mai posteze pe reţelele de socializare imagini cu atacurile cu drone lansate de ruși asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

„Rusia continuă să terorizeze populația pașnică ucraineană și să atace infrastructura civilă a Ucrainei. În special, în noaptea spre 16 august, trupele ocupaționale ruse au atacat din nou regiunea Odesa, vizând infrastructura porturilor dunărene. În urma loviturilor inamice, șapte persoane au fost rănite, depozite și silozuri de cereale au fost avariate.

Aceasta confirmă încă o dată abuzul cinic al dreptului internațional umanitar de către agresorul rus, dorința lui de a submina securitatea alimentară mondială, punând în pericol furnizarea de produse agricole ucrainene celor aflați în nevoie.

Cu regret astăzi observăm o diseminare pe rețelele de socializare și în unele mass-media a unor filmulețe privind dronele care lovesc infrastructura portuară și funcționarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene. În condițiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmulețe reprezintă o amenințare nu numai la adresa siguranței funcționării porturilor dunărene, ci și direct pentru populația civilă care locuiește în această regiune.

Agresorul rus monitorizează activ internetul și, primind informații suplimentare, își ajustează atacurile sale. Facem apel la toți să nu filmeze și să nu disemineze astfel de vodeo pe rețelele de socializare și în mass-media, pentru a nu spori amenințarea la adresa vieții oamenilor care lucrează și locuiesc în orașele de pe Dunăre”, a transmis Ambasada Ucrainei în România.

Bombardamentele ruseşti asupra infrastructurilor portuare ucrainene constituie un atac împotriva "securităţii alimentare mondiale", a declarat miercuri seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după încă o noapte de atacuri ruseşti cu drone ce au ţintit porturile Ucrainei pe Dunăre. Vedeți mai multe aici - https://www.dcnews.ro/zelenski-condamna-bombardamentele-rusesti-asupra-porturilor-ucrainene-sunt-un-atac-impotriva-securitatii-alimentare-mondiale_926534.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel