Ambasada SUA, reacție dură după ce AUR a calificat istoria Holocaustului drept "o temă minoră"
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
George Simion (AUR). Foto: Facebook
George Simion (AUR). Foto: Facebook
Ambasada SUA a ripostat la minimalizarea Holocaustului. Shane Dixon a afirmat că "exploatarea antisemitismului pentru câștig politic este dezgustătoare", după ce AUR a calificat istoria Holocaustului drept "o temă minoră". 

Shane Dixon, adjunctul interimar al șefului misiunii SUA la București a afirmat într-un video postat pe Facebook"nimic din ce are legătură cu Holocaustului nu este *o temă minoră*". Amintim că partidul AUR a calificat istoria Holocaustului drept "o temă minoră", într-un comunicat oficial din 3 ianuarie. 

"Să văd cum e manipulat și exploatat antisemitismul pentru câștig politic intern sau avantaj geopolitc este dezgustător. Nimic din ce are legătură cu Holocaustul nu este *o temă minoră*. Desconsiderarea sa amintește de cuvintele reprobabile ale lui Rudolf Hess, cel mai longeviv comandant de la Auschitz, care, când a fost confruntat la proces cu faptul că a ucis 3.5 milioane de oameni, a spus: *Nu, doar 2,5 milioane*", a mai spus diplomatul american Shane Dixon, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului.

Adjunctul interimar al șefului misiunii SUA la București a atras apoi atenția asupra faptului că "popoarele noastre sătule, bulversate de pandemie, se confruntă cu valuri de dezinformări și retorici maligne, inclusiv o reapariție stranie a anti-semitismului. Din păcate, și exact ca în trecut, când lumea se tulbură, reapare spectrul constant și latent al anti-semitismului. Când se schimbă paradigma, cele mai infame aspecte ale naturii noastre se manifestă și se dezlănțuie."

"I-aș avertiza pe cei care pășesc pe calea antisemitismului către orice mijloace că se află într-o companie extrem de perfidă.", a conchis el. 

VEZI ȘI: De ce a ajuns AUR în Parlament. Carmen Avram vine cu o explicație

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a vorbit, în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru DC News, despre creșterea în popularitate a formațiunilor extremiste în perioada pandemiei, abordând ca exemplu intrarea partidului AUR în Parlament.

"Cred că este foarte interesant ce se va întâmpla în anii care vin având în vedere această creștere în popularitate a formațiunilor extremiste în perioada pandemiei când au reușit să adune în jurul lor protestatari anti-mască, anti-vaccin, anti-restricții. Vor rămâne acești oameni în aceeași zonă? Chiar dacă nu se va întâmpla acest lucru, e clar că valul a crescut și va crește și dacă la nivel european nu se vor lua măsuri, care să îl oprească, e posibil să avem surprize", a declarat Carmen Avram, europarlamentar PSD, într-un interviu în exclusivitate pentru DC News.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel