Ambasada SUA la Bucureşti: Rusia trebuie să se alăture restului lumii în secolul XXI
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ: Pexels
Foto ilustrativ: Pexels
Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Bucureşti transmite un mesaj clar pentru Rusia, cu privire la relaţia dintre NATO şi Ucraina. 

"Rusia trebuie să se alăture restului lumii în secolul XXI.

În zilele noastre, națiunile suverane au dreptul de a alege liber ce aranjamente fac pentru securitatea lor, inclusiv în ce alianțe devin membre.

Relația dintre  Ucraina și NATO este o chestiune ce privește exclusiv Ucraina și cei 30 de aliați #NATO.

Rusia nu are niciun cuvânt de spus pe acest subiect!", transmite Ambasada SUA la Bucureşti, pe Facebook. 

„Amenințarea de intervenție militară este inacceptabilă!”, spune Geoană, secretar general adjunct NATO

„Acțiunile agresive ale Federației Ruse în jurul și în interiorul Ucrainei astăzi, ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani de zile prin anexarea ilegală a Crimeei, acțiunile maligne pe care Federația Rusă le întreprinde în domeniul cibernetic, în domeniul hibrid, dezinformare, dar mai ales această mobilizare neobișnuită și periculoasă de trupe în jurul Ucrainei crează o evidență și noi spunem lucrurilor pe nume, că suntem în fața celui mai complicat moment de securitate pentru Europa din ultimii 30 de ani”, a zis Mircea Geoană la Digi24.

„Și pentru că este un moment complicat, încurajăm dialogul cu Federația Rusă pentru că dialogul este util mai ales atunci când sunt probleme complicate. Am urmărit declarațiile pe care domnul Lavrov le-a avut, și pe care partea rusă le-a avut, ceea ce vreau să spun este că dorința noastră de dialog confirmată de întreaga alianță rămâne valabilă și chiar dacă există o diferență imporantă între propunerile pe care Federația Rusă le-a făcut sunt și lucruri în care credem că putem să avem un dialog constructiv și să detensionăm o situație periculoasă”, a mai zis Mircea Geoană.

„Sperăm ca Federația Rusă să înțeleagă că o nouă aventură militară în Ucraina, sau o destabilizare agresivă a Ucrainei va avea consecințe în relațiile cu NATO, în relațiile cu Europa și în general cu privire la interesele Federației Ruse în Europa și în lume”, a subliniat Mircea Geoană.

„Nu întrevedem un risc la adresa securității țărilor aliate, dar Ucraina, care nu este un aliat NATO, dar este un partener foarte important este astăzi sub o severă amenințare și o amenințare de intervenție militară este inacceptabilă”, a mai spus Mircea Geoană la Digi24.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel