Ambasada SUA Ierusalim. Trump, la ceremonia de deschidere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Președintele american a anunțat marți la Washington că ar putea călători la mijlocul lunii mai la Ierusalim, unde Statele Unite își vor muta ambasada din Israel.

Anunțul despre posibila sa participare la evenimentul de inaugurare a fost făcut de Donald Trump în fața reporterilor acreditați la Casa Albă. Deschiderea ambasadei americane la Ierusalim este programată pe data de 14 mai 2018 într-o locație provizorie, în timp ce una permanentă urmează să fie construită.

Invitație deschisă pentru Trump

Mai devreme în cursul zilei de marți, premierul israelian Benjamin Netanyahu declarase într-un interviu pentru Fox News că s-ar bucura ca președintele Statelor Unite să ia parte la festivitatea de deschidere. „Ne-ar plăcea să-l avem aici. Este decizia sa. Are din partea noastră o invitație deschisă”, a afirmat Netanyahu.

Luna trecută, Trump a lăsat să se înțeleagă că ar putea ajuta la deschiderea ambasadei, fapt care a nemulțumit țările arabe aliate cu SUA, dar i-a întărit colaborarea cu Netanyahu.

Palestinienii, cei mai revoltați

Decizia de a muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim i-a scandalizat în mod deosebit pe palestinieni, care își doresc o capitală a lor în partea de est a orașului, și a atras critici din partea multor țări de pe mapamond.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel