Data publicării:

Ambasada SUA, bani pentru ONG-uri. Ce spune Chirieac

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Steag SUA
Steag SUA
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la România TV, asupra iniţiativei Ambasadei SUA la Bucureşti de organizare a unui concurs pentru ONG-uri. Premiul cel mare este o finanţare de maxim 25.000 de dolari, cu care ONG-ul câştigător va organiza un program de educaţie civică asupra "votului informat".  Publicul ţintă al acestui program de educaţie este constituit din cetăţeni de 55-85 de ani, din regiunile rurale din sud estul României, cunoscute ca fiefuri PSD. 

Premiul cel mare al concursului este o finanţare de maxim 25.000 de dolari, cu care ONG-ul câştigător va organiza un program de educaţie civică asupra "votului informat". Publicul ţintă al acestui program de educaţie este constituit din cetăţeni de 55-85 de ani, din regiunile rurale din sud estul României, cunoscute ca fiefuri PSD. 

"Acest lucru demonstrează că PSD-ul nu are niciun fel de comunicare, pe de o parte, cu Ambasada SUA la Bucureşti şi pe de altă parte cu Departamentul de Stat al Statelor Unite. PSD-ul este perceput, a lăsat această impresie, de partid anti-occidental. Este foarte grav şi, în opinia mea, lucrul acesta a contribuit major la pierderea alegerilor de către PSD.

PSD, pur şi simplu, trebuie să convingă Statele Unite că nu este nici anti-occidental, nici anti-american. Dimpotrivă: PSD a băgat România în NATO şi acelaşi PSD a dus România în UE, încheind negocierile de aderare. Ca urmare, Ambasada Statelor Unite face ceea ce crede de cuviinţă pentru a întări, în opinia lor, democraţia din România. Din cauza aceasta, tot ceea ce am prezentat noi în spaţiul public vizavi de abuzurile din justiţie nu a fost luat în calcul de către experţii de la Departamentul de Stat. De ce nu s-a luat în calcul acest lucru, e o altă discuţie", a declarat Bogdan Chirieac.

"România nu are altă opţiune"

"PSD trebuie să-şi facă o politică prioritară, indiferent că rămâne la guvernare sau trece în opoziţie, prin care să recâştige încrederea SUA şi a ambasadelor din Uniunea Europeană. Până la urmă, ne place, nu ne place, suntem într-o alianţă şi securitatea României se bazează fix pe Statele Unite ale Americii. Nu avem opţiune. La nivel de naţiune, România nu are altă opţiune decât SUA în materie de securitate", a subliniat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel