Ambasada SUA, aprecieri publice pentru SPP: Asistență exemplară în materie de securitate și protecție
Ambasada SUA, semnal de apreciere faţă de SPP.
Adjunctul interimar al șefului misiunii Shane Dixon și colegi de la Biroul Regional de Securitate Diplomatică al ambasadei au acordat diplome membrilor Serviciului de Protecție și Pază (SPP), în semn de apreciere pentru asistența exemplară în materie de securitate și protecție oferită cu ocazia vizitei în România a Secretarului american al Apărării Lloyd Austin.
Shane Dixon le-a spus membrilor SPP: 'Ambasada Statelor Unite vă mulțumește pentru colaborarea strânsă la planificarea vizitei și nivelul ridicat de profesionalism de care ați dat dovadă în operațiunea de asigurare a securității Secretarului Apărării', transmite Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, pe pagina de Facebook.
Ambasada SUA, mesaj despre parteneriatul legat de reactoarele modulare
Noul parteneriat privind reactoarele modulare de mici dimensiuni (SMR) are potențialul de a promova amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa în România, până la finalul acestui deceniu și ar putea transforma România într-un eventual centru regional de producție a acestui tip de reactor. Compania americană NuScale Power și Societatea Națională Nuclearelectrica din România au convenit să colaboreze în vederea amplasării unei centrale cu reactoare SMR NuScale pe locul unei centrale pe cărbune în curs de dezafectare, cel mai devreme în 2027-2028.
Sursa de energie cu zero emisii de dioxid de carbon va contribui la eforturile din planul României de a renunța treptat la producția de energie pe bază de cărbune până în 2032; în plus, consolidează parteneriatul strategic româno-american în domeniul energiei nucleare de uz civil, se arată într-un alt mesaj publicat de Ambasada SUA.
***
Autorizarea de către autoritatea de reglementare în domeniul nuclear a SUA a reactoarelor modulare mici dezvoltate de NuScale Power înseamnă că această tehnologie este sigură şi de încredere, a declarat, joi, la Glasgow, ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă.
"Prin acordarea primului SMR (reactor nuclear modular de mici dimensiuni - Small Modular Reactor) a autorizării din partea US Nuclear Regulatory Commission, tehnologia NuScale reprezintă o tehnologie nucleară sigură, de încredere şi scalabilă, care îndeplineşte solicitările noastre, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii românilor", a afirmat Popescu.
Ministrul Energiei a participat la semnarea de către directorul executiv al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, şi de preşedintele şi directorul general al NuScale Power, John Hopkins, a documentelor oficiale ale acordului pe baza căruia cele două companii vor coopera pentru construcţia unui reactor nuclear modular de mici dimensiuni în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News