Ambasada Rusă, mesaj ireal: Ca de obicei, americanii mint. Pentru că nu există nicio invazie
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ambasada Rusiei în Bosnia şi Herţegovina a declarat - duminică - că nu există niciun fel de invazie rusă în Ucraina şi a acuzat SUA de destabilizarea acestei ţări şi că i-ar pregăti acelaşi scenariu ca în Ucraina, relatează agenţia de presă Hina. 

Pe pagina sa de Facebook, Ambasada Rusiei la Zagreb reacţionează la o postare a misiunii diplomatice americane din Bosnia-Herţegovina pe Instagram, care citează responsabili ruşi afirmând înaintea agresiunii împotriva Ucrainei că nu va fi niciun atac şi că Occidentul răspândeşte o falsă propagandă avertizând despre acesta.

'Au minţit', scrie ambasada SUA la Zagreb, citând declaraţii ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ale purtătorului de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov şi ale ambasadorului rus la Washington, Anatoli Antonov.

'Ca de obicei, americanii mint. Pentru că nu există nicio invazie. În schimb, există o operaţiune militară specială de demilitarizare şi denazificare a regimului ucrainean', a răspuns Ambasada Rusiei în Bosnia-Herţegovina pe Facebook. Misiunea diplomatică rusă îi acuză pe americani de militarizarea Ucrainei prin 'pomparea de arme pentru bandele criminale'.

Ambasada rusă sugerează indirect că SUA pregătesc pentru Bosnia-Herţegovina un scenariu similar celui din Ucraina şi că subminează UE ca rival strategic.

„Washingtonul este cel care obstrucţionează dialogul cu Bosnia-Herţegovina, ridicând popoarele constitutive unele împotriva altora şi opunându-se înlăturării 'protectoratului străin anacronic care este reprezentat de Oficiul Înaltului Reprezentant', susţine ambasada Rusiei la Zagreb.

'Washingtonul împinge prudent Bosnia-Herţegovina spre UE pentru a o utiliza, la fel ca pe Kosovo, ca fitil împotriva UE, adversarul său geopolitic', a adăugat ambasada, acuzând SUA că 'nu sunt un prieten real ci un prădător experimentat', conform agenţiei de presă citate, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel