Ambasadă Israel. Paraguay confirmă mutarea
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Israel
Israel
Încă o țară a confirmat mutarea ambasadei la Ierusalim. 

 Ministrul de externe al Republicii Paraguay, Eladio Loizaga, a confirmat joi mutarea la Ierusalim a ambasadei din Israel, informează AFP. Ministerul de externe de la Asuncion făcuse anunţul oficial săptămâna trecută. 

Loizaga nu a precizat data inaugurării noii ambasade. Surse neoficiale au declarat AFP că evenimentul ar putea avea loc marţea viitoare, în prezenţa preşedintelui paraguayan Horacio Cartes. 

Decizie independentă 

Potrivit ministrului de externe, mutarea ambasadei Republicii Paraguay nu are nicio legătură cu deciziile similare luate de Statele Unite şi de Guatemala, care şi-au inaugurat deja noile reprezentanţe diplomatice luni, respectiv miercuri.

Loizaga a declarat unui post de radio local că şeful statului a planificat măsura acum circa opt luni şi a luat decizia în urma unei vizite în Israel în iulie 2016, când a observat că toţi ambasadorii trimişi în această ţară îşi prezintă scrisorile de acreditare la Ierusalim, unde se află sediile tuturor instituţiilor centrale ale statului israelian, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel