Data actualizării:
Data publicării:

Ambarcațiune misterioasă recuperată în Marea Neagră. Precizările MApN

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: FreePik by wirestock
Sursa foto: FreePik by wirestock
Nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a interceptat joi, 4 aprilie, o ambarcațiune suspectă în apele teritoriale românești, la aproximativ 20 de mile marine est de Tuzla.

Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu alte structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a inițiat procedurile de cercetare a ambarcațiunii recuperate.

Misiunea a fost declanșată miercuri, 3 aprilie, după ce nava Artemis a identificat o ambarcațiune răsturnată în zona respectivă.

Investigațiile preliminare indică posibilitatea ca ambarcațiunea recuperată să fie un vehicul marin fără pilot (dronă maritimă).

Deși natura exactă a ambarcațiunii și scopul misiunii sale nu sunt încă clare, autoritățile române continuă cercetările pentru a determina originea și intențiile vehiculului.

 

Comunicatul MAPN

„În cursul serii de joi, 4 aprilie, nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești.

Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a pus în aplicare procedurile operaționale specifice de cercetare a ambarcațiunii.

Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcațiune răsturnată la aproximativ 20 Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, se arată în informarea emisă de Ministerul Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel