Amazon și Boeing, noi planuri cu România
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Cu ocazia vizitei la Seattle (statul Washington), ambasadorul României în SUA - George  Maior, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai companiei Amazon în cadrul căreia au fost discutate activitatea companiei americane în țara noastră și perspectivele de extindere a acesteia. 

Maior a subliniat potențialul deosebit oferit de România în sectoare precum IT și cercetare – dezvoltare, dar și avantajul poziției geografice pentru ca Amazon să transforme țara noastră în centrul logistic principal pentru zona Central – Estică a Europei.

Tony Chor, director și Tom Sullivan, director pentru relații publice internaționale, au subliniat faptul că România reprezintă o prioritate pentru Amazon, centrul de la Iași fiind într-o continuă extindere (având în prezent peste 900 de angajați), compania având planuri similare și pentru recent deschisul birou din București. De asemenea, cei doi au arătat că firma americană dorește să își diversifice programele de colaborare cu centrele universitare din țara noastră.

În continuarea programului de întâlniri, ambasadorul Maior a efectuat o vizită la sediul companiei Boeing, ocazie cu care a discutat cu Monty Oliver, senior vice president pentru Europa, despre îndelungata relație dintre compania americană și țara noastră, inclusiv despre parteneriatul Boeing – Romaero, dar și despre oportunitățile de extindere a acestei colaborări. Ambasadorul român a subliniat potențialul oferit de țara noastră pentru a deveni un centru regional de transport în contextul în care aeroportul București – Otopeni a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri ca număr de călători în ultimii ani în Europa.

Reprezentantul companiei Boeing a subliniat importanța relației cu țara noastră și intenția companiei de a sprijini TAROM în procesul de modernizare a flotei sale de avioane. În încheierea vizitei, ambasadorul român s-a întâlnit cu o parte dintre românii ce lucrează pentru Boeing, compania având în Statele Unite peste 200 de angajați de origine română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel