Am întrebat-o pe Valérie Cioloş-Villemin de ce a ales să trăiască într-un sat de munte. Cum arată locul în care s-a mutat / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Valérie Cioloş-Villemin a ales să trăiască într-un sat de munte din România. Am întrebat-o de ce a luat această decizie.

Ne-a spus că „pentru liniște”. 

„Pentru liniște. Nu mi se pare mai ușor traiul în oraș. La munte mă simt mai liberă. Îmi plac lucrurile simple pe care le pot face la munte: plimbări, focul în sobă. Îmi place să simt vântul în păr, îmi place să văd animalele. Îmi place tot ce înseamnă o viață trăită din plin, în tihnă”, ne-a spus Valérie Cioloş-Villemin, mindfulness trainer.

Unde este satul în care s-a mutat

Cât despre satul de munte în care s-a mutat, ne-a zis doar atât: „Este un sat aflat în Parcul Național Piatra Craiului”.

În anul 1990, Piatra Craiului a fost declarat parc național prin Ordinul 7 al Ministerului Agriculturii de la acea vreme, alături de alte 12 parcuri din România. Suprafaţa totală a Parcului Naţional Piatra Craiului este de 14766 ha din care 7807,5 ha în județul Braşov şi 6958,5 în judeţul Argeş.

Cum au primit-o sătenii

Întrebată cum a fost primită de românii care locuiesc acolo, Valérie Cioloş-Villemin ne-a spus: „Simt multă bunăvoință din partea oamenilor. Unii m-au întâmpinat cu brațele deschise, așa cum rar am fost primită vreodată. Alții „mă țin sub observare”. Alții sunt curioși sau sceptici.


Îmi doresc și eu să mă integrez respectându-le viziunea, ritmul și nevoile pentru că, până la urmă, este satul lor, unde unii stau din generație în generație”.

Ce-i lipsește de la oraș

„Din oraș, mi-e dor de întâlnirile cu viața artistică și artiști… dar vin și ei la munte și se compensează dorul”, ne-a mai zis Valérie Cioloș-Villemin, care este coach și trainer recunoscut al programului de Reducere Stresului prin Mindfulness. 

Întrebată ce este cel mai greu din viața la țară, Valérie Cioloş-Villemin ne-a zis: „Este mai greu când bate vântul sau este ceață, parcă orizontul se subțiază și atmosfera este apăsătoare”.

Ce îi spun francezii când află că s-a mutat la munte, într-un sat din România

„Mulți ar veni aici dacă ar afla cât de special, frumos și autentic este satul”, a fost răspunsul ei atunci când am întrebat-o ce îi spun francezii când află că s-a mutat într-un sat de munte din România.

Întrebată ce sfat are pentru oamenii care ar vrea să lase viața de la oraș pentru a se muta la țară, dar încă au dubii, franțuzoaica ne-a spus:

„Le-aș recomanda să încerce să treacă prin toate sezoanele, după care să tragă linie și să decidă. Trebuie răbdare și timp să cunoști comunitatea”.

DC News publică și câteva imagini cu locul în care trăiește Valérie Cioloş-Villemin:

2. -imagine fara descriere- (vallerie-ciolos_96440400.jpg)

3. -imagine fara descriere- (casa-munte-ciolos_30763800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (casa-munte-ciolos-sotie_20674100.jpg)

Pragul Parcului Naţional Piatra Craiului, gura de rai din lanţul Carpaţilor, este „călcat” în fiecare an de aproximativ 100.000 de turişti, iar 25.000 dintre aceştia vin aici de pe meleaguri străine. Printre minunile naturale care „te vindecă" de stresul cotidian şi-ţi dau energie pentru încă o viaţă se află: Cheile Dâmbovicioarei, Cheile Brusturelui, Avenul Vlăduşca, Creasta Dinţată sau Prăpăstiile Zărneştiului - care rămân printre cele mai vizitate obiective turistice din masivul Piatra Craiului.

VEZI ȘI: Valérie Cioloş-Villemin s-a retras în munți: Mi-am petrecut duminica fără curent, mi-am încălzit supa pe sobă - https://www.dcnews.ro/val-rie-ciolos-villemin-s-a-retras-in-munti-mi-am-petrecut-duminica-fara-curent-mi-am-incalzit-supa-pe-soba-foto_899075.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel