Data actualizării:
Data publicării:

”Am fost programat pentru succes, nu pentru fericire. Nu merg împreună”. Alain Delon nu a plecat înainte să mulțumească publicului

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video
captură video
Moartea lui Alain Delon a cutremurat dureri și amintiri. Marele actor francez va fi înmormântat alături de cei 35 de câini ai săi. 

În 2019, Alain Delon a trăit, la Cannes, ultimul moment de recunoaștere a rolului său în cinematografia franceză: fiica sa i-a înmânat trofeul Palme d'honneur. Marele actor mărturisea că nu va pleca fără să mulțumească publicului: ”Dacă sunt o vedetă, și de aceea vreau să vă mulțumesc, o datorez publicului și nimănui altcuiva”. La câteva zile după festival, Alain Delon le-a mulțumit fanilor săi: ”În timp ce călătoria mea se apropie de sfârșit, vreau să spun asta: Am cunoscut atât de multe pasiuni, atât de multe iubiri, atât de multe succese și eșecuri, atât de multe controverse, atât de multe jigniri, atât de multe afaceri tulburi, atât de multe amintiri, atât de multe întâlniri ratate, atât de multe întâlniri improvizate, atât de multe suișuri și coborâșuri; încât atunci când onorurile nu vor mai fi decât amintiri deșarte și îndepărtate, va exista un singur lucru care va străluci prin constanța și longevitatea sa: voi, doar voi” arată tf1info.fr

”Este și motivul pentru care sunt un zeu viu în Japonia”

A jucat în aproximativ 90 de filme, inclusiv câteva clasice, sub regizori de prestigiu, precum Melville, Visconti, Antonioni, Losey, Godard, Malle. ”Șansa pe care am avut-o de a fi ales de mari regizori precum Visconti, Antonioni sau Clément a marcat într-adevăr un punct decisiv în cariera mea, pentru că, pentru mine, un film este înainte de toate un film de regizor” afima el. A plecat pe acest drum total neașteptat, în 1960, când avea 25 de ani, în Plein Soleil de René Clément. ”Acest film a fost foarte important pentru cariera mea, a fost începutul carierei mele și- iartă-mi modestia- este și motivul pentru care sunt un zeu viu în Japonia, unde la lansare a fost un triumf” spunea el în mai 2013.

Ultimul său rol a fost pe scenă alături de fiica sa, Anouchka, în ”Une journée ordinaire”, de Eric Assous. ”După cariera pe care am avut-o, pe care o știți, pe care am avut-o, să dau scena fiicei mele de 20 de ani este un lucru prodigios, un lucru excepțional. Te poți opri după aceea, asta e tot”, spunea el în 2011. 

”Am fost programat pentru succes, nu pentru fericire. Ele nu merg împreună”

Născut în 1935, Alain Delon a urmat o școală haotică, a devenit măcelar, la 17 ani a ajuns în Marină. A urmat apoi Saint-Germain-des-Prés, unde fața de înger nu a trecut neobservată. ”Am fost programat pentru succes, nu pentru fericire. Ele nu merg împreună explica el odată.  Copilăria lui nu a fost ușoară: avea doar patru ani când părinții lui au divorțat, iar tatăl său, Fabien, a dispărut din viața lui timp de câțiva ani. 

Duminică, la vârsta de 88 de ani, Alain Delon a murit. Va fi înmormântat la mijlocul săptămânii la la Douchy (Loiret), unde a trăit aproape o jumătate de secol, în cea mai strictă intimitate, conform dorinţei actorului. Va fi înmormântat în capela sa, alături de cei 35 de câini ai săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel