Data publicării:
Probleme la Casa Activistului în 2020. Angi Șerban: De câți bani e nevoie. Atât obținem acum!
Angi Șerban a dezvăluit, în exclusivitate pentru DCNews, ce urmează pentru Casa Activistului în 2020, după ce s-a pus problema închiderii.
În Ajunul Crăciunului, Angi Șerban, care nu lasă demnitarii să ațipească în scaunul de serviciu, anunța pe Facebook că are nevoie de ajutor pentru Casa Activistului, un proiect susținut din voluntariat și donații, „o școală de educație non-formală". Casa Activistului este un spațiu pus la dispoziția tuturor celor care doresc să fie educați sau să educe la rândul lor, despre orice presupune implicarea socială și care sunt pașii de urmat pentru a face o schimbare pozitivă.
„Deși spațiul funcționează, atelierele merg, nu mai avem bani să continuăm. Și ne-a lovit pe toți frustrarea că n-am reușit să găsim o soluție. Vă dați seama? Nu închidem pentru că am eșuat, închidem pentru că nu am avut bani", scria Angi Șerban pe Facebook în decembrie. A dezvăluit pentru DCNews ce urmează să se întâmple cu Casa Activistului: „Până găsim o soluție financiară, deoarece noi nu avem un ONG în spatele Casei Activistului, suntem un grup civic în continuare, o să punem proiectul pe pauză. Dar îl vom relua când vom avea suficient suport financiar. Momentan, obținem undeva la 700 dolari din cei 1.500 necesari să ținem proiectul în picioare, având în vedere că doar chiria e 1.000 euro. Nu mai spun de facturi și costurile necesare organizării de evenimente. În momentul de față, noi punem diferența necesară din buzunarele noastre. În lunile de vară, într-adevăr, suma e mai mică, deoarece nu mai avem cheltuielile pentru gaz. Proiectul nu o să dispară, ci doar va fi pe pauză."
„Ne-am gândit la un ONG", a dezvăluit Angi Șerban, adăugând ulterior: „Am demarat și procedurile. Noi am încercat să menținem cât mai mult timp ideea de grup civic și să obținem suportul de la persoane fizice, de la oameni care cred în proiect. Tot lucrând la acest proiect, am realizat că în acest mod nu putem oferi o sustenabilitate financiară. Va trebui să construim o asociație, să putem să ținem atât proiectul acesta, cât și pe cele pe care le avem în lucru.
Vrem ca, în 2020, să ne axăm în continuare pe educație civică (ateliere și alte evenimente de genul acesta), transparență, gândire critică, un program care se numește Civic Starter. E un fel de caravană. Am făcut deja două ediții, la București și Bacău, unde au participat 100 de tineri. La evenimentul de la București au venit oameni inclusiv din Republica Moldova".
„Ne focusăm pe aceste proiecte și bineînțeles să ducem mai departe conceptul de Casa Activistului", a concluzionat Angi Șerban.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News