Data actualizării:
Data publicării:

Aluat pentru plăcintă. Cum îl poți face acasă, fără să mai dai banii pe cel din supermarket

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să faci chiar tu aluatul pentru foile de plăcintă, poți încerca această variantă pe care ți-o propunem.

Ingrediente

1 kg făină

500 ml apă călduță

2 ouă

100 ml ulei

2 lingurițe zahăr pudră

sare

2 pliculețe drojdie uscată

Cum se prepară

Punem făina și zahărul pudră într-un bol de plastic mai mare. Le amestecăm puțin, apoi adăugăm cele două pliculețe de drojdie uscată. Amestecăm din nou pentru a încorpora și drojdia. După, punem și sare, cam 1 linguriță la 1 kg de făină. Apoi, cu o lingură, facem o groapă în mijlocul bolului și în ea punem cele 2 ouă.

Începem să frământăm cu mâna, prima dată din mijloc. În timp ce frământăm adăugăm apa, puțin câte puțin, dar și ulei, așa foile noastre se vor întinde ușor și se vor păstra proaspete pentru mai mult timp, scrie bucatariamamei.ro. Continuăm frământarea până obținem un aluat potrivit de tare.

Punem făină pe masa de lucru, apoi scoatem aluatul din bol. Îl frământăm pentru aproximativ 10 minute, dar dacă aluatul este lipicios, mai presărăm făină. Punem aluatul înapoi în bolul de plastic și îl lăsăm la crescut pentru 1 oră. Aluatul nostru a crescut foarte frumos! Îl scoatem din nou pe masa de lucru, îl mai frământăm pentru încă 2-3 minute și rețeta noastră de aluat pentru plăcintă este gata.

Vezi și: Aluat foietaj: Rețeta rapidă. Vei renunța la cel cumpărat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel