Alte pachete cu droguri, găsite pe litoralul românesc, dar şi pe cel bulgăresc
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Un număr total de 310 pachete cu droguri au fost găsite pe litoralul Mării Negre, de la sfârşitul săptămânii trecute şi până în prezent, atât în România, cât şi în Bulgaria, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. 

'Ca urmare a informării transmise de Poliţia Română omologilor bulgari, la data de 6 aprilie 2019, prin canalele poliţieneşti de cooperare internaţională, autorităţile statului vecin au demarat o operaţiune similară, pe litoralul Mării Negre. Astfel, autorităţile din Bulgaria au descoperit 150 de pachete susceptibile a conţine droguri cu o concentraţie foarte ridicată (peste 90%). În continuare, operaţiunea este în desfăşurare, fiind ridicate, până la acest moment, 310 astfel de colete, atât în România, cât şi în Bulgaria', potrivit IPJ.

Ample acţiuni pe litoral

Peste 300 de poliţişti şi jandarmi sunt angrenaţi într-o amplă acţiune care se desfăşoară pe litoralul românesc, pe o distanţă de circa 90 de kilometri, într-un dosar de trafic de droguri, la căutări participând şi 14 ambarcaţiuni, scafandri, precum şi două elicoptere, a precizat sâmbătă, la Mamaia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan. Conform acestuia, căutarea drogurilor va continua în zilele următoare, acţiunile fiind coordonate de DIICOT. Drăgan a afirmat că în cadrul dosarului de trafic de droguri au fost reţinute şi apoi arestate preventiv două persoane, ulterior fiind efectuate şapte percheziţii domiciliare, ancheta fiind în derulare. Cantitatea de droguri găsite pe plaje şi pe Marea Neagră este în afara celor circa 800 de kilograme de astfel de substanţe depistate în judeţul Tulcea în urmă cu două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel