Alte două focare de pestă porcină au fost descoperite în Brăila. Câte zeci de mii de animale vor fi eutanasiate
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Porci
Porci
Focarele de pestă porcină africană au fost confirmate în două localități ale județului Brăila. 

Două focare de pestă porcină africană au fost confirmate în două localități din județul Brăila, conform Agerpres. Prefectura județului a informat că peste 25.000 de porci vor fi eutanasiați.

„Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor a raportat Instituției Prefectului - județul Brăila, evoluția pestei porcine africane din județul Brăila. Din acest raport reiese că la data de 4 ianuarie 2020, medicii veterinari au primit confirmările a doua noi focare de PPA depistate atât într-o gospodărie din localitatea Tichilești, cât şi într-o exploatație comercială din Gulianca, comuna Salcia Tudor, care numără un efectiv de aproximativ 25.000 de animale", s-a arătat în comunicatul trimis de prefectură.

Pestă porcină la Zoo

Pesta porcină africană a fost confirmată de 20 decembrie 2019 la Grădina Zoologică din Brăila, la trei porci mistreți, motiv pentru care s-a decis închiderea parcului pentru 30 de zile, timp în care suinele au fost dezinfectate și eutoanasiație.

17 focare de pestă porcină africană are județul Brăila, dintre care 13 sunt în gospodării și 3 în exploatații comerciale, a conformat DSV Brăila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel