Gunoiul Germaniei, oprit în Portul Constanţa. 15 containere pline cu deșeuri, importate de o firmă din Prahova - GALERIE FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Noi containere, încărcate cu tone de deșeuri, au fost descoperite de către polițiștii de frontieră în Portul Constanța. 

În continuarea cercetărilor din data de 7 mai polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai  Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi a unui reprezentant al Agenției Frontex, au efectuat controlul fizic asupra a altor 15 containere aflate în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate cu deșeuri din Germania.

Astăzi, în continuarea cercetărilor în cazul din 7 mai, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, și a unui reprezentant al Agenției Frontex, au identificat alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activități de import în România, se arată într-un comunicat de presă. 

Ce au stabilit anchetatorii

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 300 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

Și în acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Ce au descoperit polițiștii pe data de 7 mai 

Zece containere încărcate cu deșeuri, ce proveneau din Germania, au fost depistate în Portul Constanţa Sud Agigea.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

Nu doar pe mare, ci și pe uscat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma controlului efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 22.700 de kilograme de deșeuri metalice.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, au fost constatate nereguli privind locul unde acestea ar fi trebuit să fie descărcate, transmite Poliția de Frontieră.

VEZI ȘI: Peste 22 de tone de deșeuri metalice, oprite la Giurgiu

200 de tone de deșeuri din Germania, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel