Alpinistul român nevăzător care a cucerit Kilimanjaro. Povestea unui "alpinist adevărat"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Alex Benchea, un alpinist român nevăzător, a reușit să cucerească masivul Kilimanjaro.

Un vis a devenit realitate pentru Alex Benchea, un tânăr român, nevăzător, a urcat, în premieră pentru țara noastră, pe Kilimanjaro, la o altitudine de 5859 m.

În urmă cu o lună Alex, care este legitimat la un club de alpinism, s-a hotărât să urce muntele.

A strâns banii prin diverse donații publice, l-a convins pe Cosmin Andron, alpinist cu o experiență uriașă, să îl însoțească pe plafonul Africii, iar pe 10 decembrie a plecat să își împlinească visul. Alex a reușit, iar astăzi revine acasă, fericit și hotărât să treacă la următoarea provocare.

Un alpinist adevărat

"Este un alpinist adevărat, un atlet care are caracteristicile necesare alpinismului la altitudine și a fost o plăcere și o onoare să fiu ghidul unui tânăr român total nevăzător. Este o realizare pe care mulți dintre noi o considerăm imposibilă, dar Alex este printre acei oameni care visează la realitate și face orice pentru a-și împlini visele", spune alpinistul Cosmin Andron.

Alex Benchea și Cosmin Andron vor ateriza, în această seară, la ora 20.10 pe Aeroportul Internațional Otopeni. Îi vor aștepta la sosire și sportivii Lotului Național de Paraclimbing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel