Alphabet, compania mamă care deține conglomeratul Google, valorează DOUĂ TRILIOANE de dolari
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Compania care deține motorul de căutare Google a atins o valoare de piață de două trilioane de dolari. 

Alphabet Inc., companie mamă a Google, a atins luni valoarea de piață de 2 trilioane de dolari pentru prima dată, alimentată de o revenire a cheltuielilor destinate reclamelor digitale și de creșterea afacerii sale în cloud, relatează Business Week

Acțiunile sale de clasă A au câștigat cu până la 1,2%, atingând un maxim istoric înainte de a se reduce avansul, pentru ca la final să se închidă cu 0,1% și chiar sub marcaj. Alphabet este cel mai performer în acest an, clasându-se printre cele mai mari cinci acțiuni din tehnologie din SUA după vânzări, cu un avans de 70% alimentat în mare parte de creșterea afacerii de publicitate a Google.

Acțiunile au adus câștiguri însemnate

Câștigul din prețul acțiunilor plasează compania într-un club exclusivist alături de Apple Inc. și Microsoft Corp., acesta din urmă a atins, de asemenea, pragul de 2 trilioane de dolari în acest an. Părinte Google a atins o valoare de 1 trilion de dolari pentru prima dată în ianuarie 2020.

„Este doar un număr, dar cred că demonstrează că acestea sunt companii de top”, a spus Kim Forrest, fondator și director de investiții la Bokeh Capital Partners, într-un interviu. „Este într-adevăr atât de simplu, piața le răsplătește creșterea și perspectivele de creștere, cu evaluări mari”, a mai spus Forrest. 

Acțiunile ar putea rămâne pe un trend crescător din cauza evaluării mai ieftine și a ratei de creștere mai mari decât majoritatea colegilor săi cu megacap.

Alphabet tranzacționează de aproximativ 24 de ori câștigurile anticipate, ceea ce îl face mai ieftin decât Amazon.com Inc. și Microsoft, dar mai scump decât Meta Platforms, compania mamă Facebook. Brad Erickson, analistul RBC Capital Markets, a spus că se pot aduce argumente în legătură cu faptul că multiplicarea acțiunilor este deja în funcțiune, fiind susținută de suficient optimism, deși el rămâne pozitiv în privința Alphabet și a spus că noua creștere are motive întemeiate în spate. 

Alphabet, favoritul de pe Wall Street

Alphabet este un favorit aproape unanim pe Wall Street. Dintre cei 49 de analiști urmăriți de Bloomberg care acoperă acțiunile, toți, cu excepția unuia, recomandă cumpărarea acțiunilor Alphabet. Prețul țintă mediu pe 12 luni pentru acțiuni este de 3.321 USD, ceea ce sugerează o rentabilitate de 11% din prețul actual al acțiunii.

„Având în vedere expunerea deosebit de atractivă și revenirea după COVID-19, implicarea și monetizarea în continuă creștere pe YouTube, marșul GCP către profitabilitate, vedem motive solide pentru a deține astfel de titluri”, a scris Erickson într-o postare din 26 octombrie, referindu-se la Google Cloud Platform.

Alphabet a raportat vânzări pentru trimestrul al treilea pe 26 octombrie, care au depășit estimările analiștilor, reflectând cheltuielile robuste ale agenților de publicitate. Rezultatele Alphabet au fost „unele dintre cele mai impresionante”, considerate în ultimii ani în ciuda trendului de opoziție semnificativ, a scris analistul Evercore ISI, Mark Mahaney, într-o postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel