Data publicării:

Alpha Bank România, profit brut de 9,9 milioane euro în primul semestru

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Economie
WhatsApp
Alpha Bank România a obţinut, în primul semestru din 2019, un profit brut de 9,9 milioane de euro, informează un comunicat al băncii remis joi Agerpres. 

"Alpha Bank România a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere a veniturilor operaţionale şi un profil de risc îmbunătăţit. Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creştere al pieţei, reconfirmând încrederea clienţilor noştri. Noile premiere bancare din prima parte a anului au dovedit încă o dată spiritul inovator al Alpha Bank. Dacă în anul 2001 Alpha Bank deschidea piaţa creditelor ipotecare, în 2019 banca noastră a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România, obligaţiunile fiind listate la Bursele de Valori din Luxemburg şi Bucureşti", a declarat Sergiu Oprescu, preşedinte Executiv Alpha Bank România.

Potrivit documentului, valoarea creditelor a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecare înregistrând o creştere anuală de 5,6%, până la 1,13 miliarde euro. 

Depozitele din portofoliul Alpha Bank România au ajuns la 2,44 miliarde euro, crescând semnificativ peste ritmul pieţei, cu 16,3% faţă de 6,2% la nivel de sistem.

Rata creditelor neperformante a scăzut la 3,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la 7,5%. 

Veniturile operaţionale s-au majorat 6,6%, ajungând la 68,7 milioane euro. Cheltuielile operaţionale au avansat cu 9,7%, în principal ca urmare creşterii contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, precum şi a creşterii cheltuielilor cu personalul. 

În mai 2019, Alpha Bank România a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare, în valoare de 200 de milioane de euro, parte a unui program cadru de obligaţiuni ipotecare cu un plafon de un miliard de euro. Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni ipotecare realizată de o bancă locală, constituind un punct de reper pentru întreg sistemul bancar românesc. 

Alpha Bank Romania avea în primul semestru al acestui an o reţea formată din 130 de unităţi şi 1.961 de angajaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel