Alonso, retragere din F1. Cine îl va înlocui la echipa McLaren
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Fernando Alonso (McLaren). foto: @FernandoAlonsoOficial
Fernando Alonso (McLaren). foto: @FernandoAlonsoOficial
Fernando Alonso (McLaren), fost campion mondial, a anunţat marţi că va pune capăt carierei la finele actualului sezon competiţional. 

Pilotul spaniol de Formula 1 Carlos Sainz îl va înlocui pe conaţionalul său, Fernando Alonso, în echipa McLaren, din sezonul viitor, scrie DPA. Sainz, 23 de ani, va trece de la Renault la McLaren pentru un contract pe 2 ani, anunţul oficial urmând să fie făcut în cursul zilei de joi.

Fernando Alonso (McLaren), fost campion mondial, a anunţat marţi că va pune capăt carierei la finele actualului sezon competiţional. 'După 17 de ani excepţionali în Formula 1, a venit timpul pentru mine să-mi schimb viaţa şi să merg mai departe. Mi-a plăcut fiecare minut din aceste sezoane incredibile şi nu pot decât să le mulţumesc tuturor celor care i-au făcut atât de speciali. Privind spre viitor, mă aşteaptă noi provocări şi chiar dacă trec prin una dintre cele mai bune perioade din viaţa mea, trebuie să explorez lumi noi', a scris Alonso într-o postare.

Alonso, la Silvestone

Spaniolul va pune capăt carierei sale în F1 la sfârşitul anului după 17 sezoane şi peste 300 de Grand Prix-uri unde a participat. Alonso, dublu campion mondial cu Renault în 2005 şi 2006 şi câştigător a 32 de Grand Prix-uri, a fost pe o linie descendentă din 2015 cu McLaren, a cărui performanţă cu motorul Honda a fost catastrofală. Ultimul succes al spaniolului a fost consemnat în 2013, în Spania. McLaren a confirmat decizia de retragere a lui Alonso.

Spaniolul va participa pe 19 august, cu Toyota, la competiţia de 6 ore de la Silverstone. Carlos Sainz jr. este fiul fostului campion mondial Carlos Sainz, el făcându-şi debutul în F1 la echipa Toro Rosso în 2015. În 2017, a concurat pentru Renault.

Vezi și: Formula 1. MP al Ungariei, Lewis Hamilton câştigător


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel