Alonso a fost supus unei intervenţii chirurgicale la mandibulă după accidentul suferit joi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Alonso a fost supus unei intervenţii chirurgicale la mandibulă după accidentul suferit joi
Alonso a fost supus unei intervenţii chirurgicale la mandibulă după accidentul suferit joi
Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, a fost supus unei intervenţii chirugicale după ce a suferit o fractură la mandibulă în urma accidentului produs joi pe o şosea din Lugano (Elveţia), în timp ce rula pe bicicletă, informează agenţia EFE.

Operaţia, efectuată într-o clinică din Berna, specializată în chirurgie maxilo-facială, a decurs bine, iar Alonso va rămâne sub observaţie medicală în următoarele 48 de ore, a precizat echipa sa, Alpine F1. Medicii s-au declarat satisfăcuţi de modul în care a decurs intervenţia, iar pilotul iberic va putea reveni la antrenamente după câteva zile de pauză, a precizat gruparea franceză pe contul oficial de Twitter.

Accidentul lui Alonso s-a produs cu o lună înaintea testelor oficiale programate pe 12 şi 14 martie în Bahrain, în vederea noului sezon din Formula 1 şi cu o lună şi jumătate înaintea primului Mare Premiu al sezonului 2021, care va avea loc pe 28 martie, tot în Bahrain. Fernando Alonso (39 ani) a cucerit două titluri mondiale alături de Renault, în 2005 şi 2006.

El revine în acest sezon în Marele Circ, sub culorile echipei Alpine, la doi ani de la despărţirea de team-ul britanic McLaren. În această perioadă, spaniolul a participat la Campionatul Mondial de anduranţă, câştigând Cursa de 24 ore de la Le Mans în 2018 şi 2019, precum şi titlul mondial în această competiţie.

Alonso a luat parte, de asemenea, la celebra Cursă de 500 de Mile de la Indianapolis, precum şi la Raliul Dakar. La 39 de ani, Alonso va fi unul dintre veteranii Formulei 1 în acest sezon, alături de finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo). Campionul iberic a câştigat 32 de Mari Premii şi a urcat de 97 de ori pe podium pe parcursul carierei sale în Formula 1. 

VEZI ȘI Fernando Alonso, LOVIT de MAȘINĂ în timp ce se plimba pe bicicletă. Care e starea lui - Șoc în lumea sportului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel