Alocațiile se dublează în... DOI ANI. PRIMA REACȚIE din PSD. Budăi, mesaj ferm: Să plece acasă!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Marius Budăi
Marius Budăi
Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a anunţat că PSD va abroga OUG de dublare etapizată a alocaţiilor, anunţată de Violeta Alexandru în şedinţa de Guvern. 

"Calendarul doamnei Alexandru şi al Guvernului Orban începe aşa: se taie alocaţiile cu 80 la sută. Ăsta e comentariul pe scurt! În rest, Guvernul trebuie să pună în aplicare legile elaborate de Parlament şi pe care preşedintele le promulgă şi apoi ajung în Monitorul Oficial. Dacă nu sunt în stare, să plece acasă.

Dacă va fi aprobată de Guvern această OUG, va veni în Parlament şi PSD va face ce trebuie, o va abroga. Am văzut raportul Curţii de Conturi, Guvernul nu s-a opus la acele achiziţii dubioase, dar la creşterea veniturilor românilor se opune", a declarat Marius Budăi în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Dublare pe etape a alocaţiilor 

"Ministerul Muncii va prezenta azi în şedinţa de Guvern proiectul OUG care prevede dublarea alocaţiei pentru copii în cuantumul noii legi. Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în buget va fi următorul: 20 la sută de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri să fie etapizate, de două ori pe an.

La 1 ianuarie şi 1 iulie cu câte 20 la sută în 2021, şi la fel şi în 2022. În 2022 va fi acoperită dublarea", a declarat Violeta Alexandru în şedinţa de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel