Alocări bugetare Administrația Prezidențială. Evoluție 2014 – 2018
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, marți, rectificarea bugetară a Guvernului. În cele ce urmează, DCNews prezintă un tabel cu evoluția alocărilor bugetare în perioada 2014 – 2018.

”Rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului național. Președintele României consideră că rectificarea bugetară anunțată reprezintă o încălcare grosolană și o încercare de a bloca, prin constrângeri bugetare, activitatea unei instituții fundamentale. Consecințele sunt grave asupra reprezentării statului român. După ce a încercat să amputeze prerogativele președintelui României, acum, Guvernul apelează la această formă de sabotaj bugetar. Aici nu e vorba despre Klaus Iohannis, ci despre statul român și cetățenii săi.

Administrația Prezidențială a aflat săptămâna trecută că se află pe o listă pe care se regăsesc instituțiile României cu o rectificare de peste 10 milioane de lei. Includerea Administrației Prezidențială este cu atât mai surprinzătoare, cu cât Ministerul Finanțelor Publice ne-a informat că bugetul va fi diminuat cu 2,869 milioane de lei. În cursul zilei de vineri, am aflat că de fapt bugetul instituției prezidențiale e propus pentru diminuare cu 11,109 milioane de lei.

Administrația Prezidențială a transmis către Guvern o adresă în care arată de ce o asemenea rectificare ar însemna blocarea activității. Guvernul a ignorat toate argumentele și a menținut decizia, după cum rezultă din proiectul de Ordonanță publicat aseară pentru consultare publică”, transmisese, marți, Klaus Iohannis prin purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

Evoluție alocări bugetare Administrația Prezidențială 2014 – 2018

(w670)

Legendă: Albastru – buget inițial

Roșu – buget rectificat

Gri – plăți efectuate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel