Alina Șerban (ANM) anunță și mai multe "zile de foc". Când se va mai răcori. "Fronturi atmosferice reci ne vor traversa"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Alina Șerban, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

România se sufocă, la propriu. Aproape toată țara este sub avertizare de Cod Roșu de caniculă deja de câteva zile la rând, iar căldura a devenit insuportabilă. Și asta nu este tot, vin și furtunile, unele zone din țară fiind sub Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În acest context, Alina Șerban, meteorolog ANM, a venit cu ultimele date despre vreme.

"Și astăzi vom avea o zi fierbinte în toate regiunile. Valul de caniculă se menține intens în toată țara, astfel încât disconfortul termic va fi deosebit de accentual, temperaturile vor fi foarte ridicate la amiază. În partea de vest, sud și est vom avea maxime de 39-40 de grade, poate chiar 41 de grade. În condițiile în care această masă de aer fierbinte se menține și mâine, cu ușoare variații în nordul teritoriului, însă în jumătatea sudică vom avea o zi asemănătoare cu cea de astăzi.

Unde vor fi furtuni

Mai mult decât atât, în această după-amiază și spre seară se suprapun și fenomene specifice instabilității atmosferice, astfel în cât în partea de sud-est a teritoriului și în cea nord-vestică, în cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea continentală, în sudul Moldovei, în Maramureș, în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, repet, în această după-amiază și spre seară vom avea instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta în mod deosebit prin intensificări ale vântului, vijelii, rafale de 50-70 de kilometri pe oră în general, averse torențiale, căderi de grindină, descărcări electrice frecvente și izolat cantități de apă mai însemnate, peste 25-30 de litri pe metru pătrat.

De altfel, fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi din ce în ce mai extinse în zilele următoare. Și mâine vom avea prevederi în jumătatea nordică a teritoriului, după aceea în celelalte regiuni, în condițiile în care fronturi atmosferice reci ne vor traversa și vor determina și o scădere a valorilor termice.

Vremea în București

Și în Capitală, la fel, astăzi, dar și mâine vom avea zile de foc, temperaturi foarte ridicate, de 40-41 de grade la amiază, în consecință disconfort termic deosebit de accentuat, dar și instabilitate atmosferică. În această după-amiază ne așteptăm și în zona Capitalei la fenomene specifice ce se vor manifesta în mod deosebit prin intensificări de scurtă durată ale vântului, foarte probabil averse torențiale și căderi de grindină. Aș sublinia și faptul că temperaturile minime au fost foarte ridicate în ultimele nopți și vor fi în continuare", a declarat Alina Șerban pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel