Urmărește emisiunea live
Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin, are propria ei casă lângă reședința din Valdai a președintelui rus. Merge acolo cu un tren blindat, pe o linie de cale ferată specială - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Capturi video Youtube
Foto: Capturi video Youtube
În Valdai, lângă reședința lui Vladimir Putin, a fost construită o casă pentru Alina Kabaeva și copiii ei.

Se presupune că președintele consiliului de administrație al National Media Group, Alina Kabaeva, cea despre care se zice că este amanta lui Vladimir Putin și că i-ar fi născut trei copii preșdintelui rus, deține imobile în valoare de aproximativ 120 de milioane de dolari prin intermediul unor persoane interpuse. Printre aceaste proprietăți se numără și o casă din lemn de pe teritoriul reședinței lui Vladimir Putin din Valdai, scrie ziarul Proekt în ancheta sa.

Casa, construită la câteva sute de metri de reședința lui Putin. Copiii lor petrec timpul acolo


Construcția casei de 1.200 de metri pătrați, conform imaginilor din satelit, a început în 2020. Construcția a fost finalizată doi ani mai târziu. Potrivit unei surse familiară cu amenajarea reședinței, aceasta a fost creată "special pentru Kabaeva". În 2021, lângă casă a fost construit un debarcader, care se află pe malul canalului, de pe care se poate lua o barcă către parcul amplasat pe un teren de 28 de hectare.

Casa Alinei Kabaeva este situată pe un teren deținut de omul de afaceri Yuri Kovalchuk - la 800 de metri de casa construită la începutul anilor 2000 pentru Vladimir Putin, scrie ziarul Proekt, potrivit Meduza. Reședința oficială a președintelui este situată lângă pământurile lui Kovalchuk.

Proekt susține că cei trei copii ai lui Vladimir Putin petrec constant timp în acea casă. Publicația scrie că fosta gimnastă are cinci asistenți (dintre care doi sunt verișorii ei) care călătoresc regulat de la Moscova la stațiile Okulovka și Uglovka (cele mai apropiate opriri publice de la reședință), inclusiv pentru "a avea grijă de copiii celebrei gimnaste". Ca dovadă indirectă că aceștia vin la reședință, sursa citată menționează că acolo a fost construit între 2016 și 2020 un loc de joacă mare pentru copii.

Un apartament și o casă de țară au fost cumpărate de la unul dintre asistenții lui Kabaeva în apropierea reședinței. Totodată, publicația subliniază că ea nu ar putea face acest lucru cu veniturile oficiale.

"Se pare că Kabaeva petrece atât de mult timp în Valdai, încât au cumpărat chiar acolo imobile pentru cel mai apropiat asistent al ei",  mai scrie sursa citată.

Kabaeva și Putin ar merge acolo cu un tren blindat, pe o linie de cale ferată specială

Probabil, Kabaeva și copiii ei, dar și Putin însuși, folosesc o linie de cale ferată specială și o stație păzită atunci când călătoresc la reședință. După cum scrie Proekt, stația a fost făcută în 2019, iar necesitatea construcției a fost explicată oficial prin "crearea unei zone de incendiu". Stația are un heliport, conform localnicilor, iar de acolo Putin zboară cu elicopterul până la reședință.

Publicația mai scrie că în apropierea reședințelor lui Putin din Soci și Novo-Ogaryovo au fost construite stații secrete similare, iar președintele rus călătorește cu un tren blindat special. La Moscova, un tren special pleacă dintr-o stație închisă, care se află în stația Moscova-Kalanchevskaya. Este deservit de două brigăzi speciale ale Căilor Ferate Ruse.

Kabaeva deține peste 20 de apartamente și case


În total, au fost numărate peste 20 de proprietăți în Moscova, Soci și Valdai, al căror proprietar real ar fi Alina Kabaeva. Cele mai multe dintre ele sunt înregistrate pe numele membrilor familiei ei sau pe numele unor oameni de afaceri apropiați de Putin.

Cel mai scump dintre imobilele care, potrivit publicației, aparțin de fapt Alinei Kabaeva, este un penthouse din complexul rezidențial "Royal Park" din Soci. Acesta este un apartament de 2600 mp care include o piscină,  precum și un heliport pe acoperiș. A fost proiectat de firma lui Valentin Yudashkin. În interiorul penthouse-ului se află 20 de camere, o sală cu șemineu, o sală de cinema și o sală de biliard, o saună, un solar, precum și un bar și un ring de dans. La etajul inferior sunt două apartamente separate pentru personal.

Proprietarul oficial al penthouse-ului din complexul rezidențial Royal Park este omul de afaceri Oleg Rudnov. Conform sursei citate anterior, el a intrat în cercul oamenilor de afaceri apropiați de Putin încă din anii 1990 și de atunci a efectuat "misiuni de control în interesul șefului de stat".

După achiziționarea penthouse-ului, Proekt scrie, la cererea Alinei Kabaeva, în aceeași casă au fost achiziționate încă două apartamente cu o suprafață totală de 233 de metri pătrați, care au fost oferite bunicii sale. Publicația notează că agenții imobiliari care vând apartamente în această clădire "au auzit că penthouse-ul este deținut de Kabaeva", dar localnicii din zonă nu au văzut-o acolo în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel