Alina Kabaeva, amanta lui Putin, va conduce un imperiu media
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alina Kabaeva, fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică şi în prezent deputat, va conduce un important grup mediatic apropiat Kremlinului, a anunţat marţi grupul NMG, citat de AFP.  Despre Alina Kabaeva, în vârstă de 31 de ani,  presa a scris că ar avea o relaţie intimă cu Vladimir Putin.

"Alina a acceptat să preia postul de preşedinte al Consiliului de administraţie" al Grupului Mediatic Naţional (NMG), a declarat purtătoarea de cuvânt a grupului, Oksana Razumova.

Deputat al partidului pro-Kremlin Rusia Unită, Alina Kabaeva conducea din 2008 consiliul de supraveghere al NMG, grup fondat în 2008 de un apropiat al lui Vladimir Putin, Iuri Kovalciuk.

Imperiu mediatic include posturile de televiziune REN-TV şi Piatîi Kanal, cotidienele populare Izvestia şi Tvoi Den, precum şi postul de radio Ruskaia Slujba Novostei. NMG deţine de asemenea pachetul de control al acţiunilor principalului post de televiziune Pervîi Kanal şi al studioului Art Pictures, condus de cineastul Fiodor Bondarciuk.

Cofondatorul NMG, Kovalciuk, care este şi preşedintele băncii Rossia, este vizat de sancţiunile adoptate de Statele Unite şi Uniunea Europeană împotriva Rusiei, după anexarea Crimeei şi din cauza crizei din Ucraina.

Citește și: Cum arată cea care ar fi provocat divorțul lui Putin - FOTO

Viaţa privată a preşedintelui rus a fost întotdeauna un subiect tabu pentru presa rusă. Singurul ziar care a încălcat această regulă în 2008, Moskovski Korrespondent, sugerând că Putin a divorţat în secret pentru a se căsători cu Alina Kabaeva, a fost închis la scurt timp.

Preşedintele Putin a dezminţit public atunci aceste zvonuri, precizând că "nu există nici un cuvânt adevărat".

"Există o viaţă privată în care nimeni nu se poate amesteca. Am avut întotdeauna un sentiment negativ faţă de cei care, cu nasul plin de muci şi cu fantasmele lor erotice, se amestecă în viaţa altora", a spus el atunci.

Totuși, Sportal.bg, a dezvăluit că Vladimir Putin s-ar fi căsătorit deja, în secret, cu Alina Kabaeva în luna aprilie a acestui an. Evenimentul, care nu a fost făcut încă public, a avut loc într-un cadru restrâns, iar prezente ar fi fost doar 20 de persoane. Oficialii mânăstirii au dezvăluit pe site că Vladimir Putin i-a vizitat în data de 27 aprilie.

Zvonurile despre căsătoria celor doi au apărut la Jocurile Olimpice de la SOCI, când fosta sportivă a apărut cu o verighetă pe deget. Presa rusă susţine fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică ar fi fost motivul despărţirii dintre Vladimir Putin şi soţia sa, Liudmila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel