Alina Gorghiu, pe șantierul viitorului penitenciar de la Berceni, Prahova, cu 1000 de locuri de detenție
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alina Gorghiu: Sunt prevăzute 11 pavilioane de detenție interioare dintre care 9 pavilioane pentru deținuții cu regim închis (câte 100 de locuri fiecare) și 2 pavilioane pentru deținuții cu regim maximă siguranță (câte 50 de locuri fiecare)
Alina Gorghiu: Sunt prevăzute 11 pavilioane de detenție interioare dintre care 9 pavilioane pentru deținuții cu regim închis (câte 100 de locuri fiecare) și 2 pavilioane pentru deținuții cu regim maximă siguranță (câte 50 de locuri fiecare)
Alina Gorhiu, ministra Justiției s-a aflat, joi. pe șantierul  viitorului penitenciar de la Berceni (jud Prahova), investiția fiind una  strategică pentru sistemul penitenciar din România.

"Așa arată fundațiile unui penitenciar de maximă siguranță!

Ministerul Justiției îi acordă tot sprijinul necesar", a ținut să precizeze Alina Gorghiu.

"Am fost astăzi la fața locului pentru a vedea cum evoluează acest proiect. Lucrările pe teren au început în luna martie 2024 si acum stadiul fizic de execuție la începutul lui august a fost de 7%.

Până la finalul anului este programat ca stadiul fizic de execuție să ajungă la 20%. Durata de execuție prevăzută este de 60 de luni.

Penitenciarul va avea 1000 de locuri de detenție la standardul de 4 mp. Sunt prevăzute 11 pavilioane de detenție interioare dintre care 9 pavilioane pentru deținuții cu regim închis (câte 100 de locuri fiecare) și 2 pavilioane pentru deținuții cu regim maximă siguranță (câte 50 de locuri fiecare).

Colaborarea cu autoritățile locale din comuna Berceni este foarte bună. Doamna primar Cosmina Pandele a fost astăzi alături de noi pe șantier și ne-a asigurat de tot sprijinul.

În prezent se fac demersuri pentru realizarea branșamentelor la apă, la rețeaua de canalizare și la rețeaua electrică.

Anul 2024 este anul repornirii investițiilor în sistemul penitenciar odată cu demararea lucrărilor la acest nou penitenciar cu 1000 de locuri și la cel de la Unguriu (jud Buzău) început tot anul acesta și care va avea 900 de locuri cu regim deschis și semideschis.

Au trecut 24 de ani de când în România nu a mai demarat nici o investiție într-o nouă unitate a sistemului penitenciar. Ultima dată a fost în anul 2000 când au început lucrările la Centrul Educațional Buziaș.

Felicit Administrația Națională a Penitenciarelor și echipa de management condusă de domnul Dan Halchin pentru modul cum gestionează aceste proiecte importante" a declarat pe șantierul de la Berceni, ministra Justiției, Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel