Alina Gorghiu: Singura formulă de guvernare în România este PNL-PSD-UDMR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sursa Foto- Facebook Alina Gorghiu
Sursa Foto- Facebook Alina Gorghiu
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, azi, că singura formulă de guvernare în România este PNL-PSD-UDMR.

"Singura formulă de guvernare în România, ca să poți să depășești o criză sanitară, o criză umanitară, să poți să adopți legea offshore în Parlament cu o majoritate de voturi, este PNL-PSD-UDMR. E o formulă solidă care asigură o colaborare absolut necesară în politica României, obișnuită cu crize", a declarat, la Digi24, vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Nu există sincope în acest moment în colaborarea dintre Parlament și Executiv. Nici între președinte, Executiv și Parlament. Lucru care demult nu s-a mai întâmplat: să trăim într-un climat liniștit, fiind asaltați de multe crize. Suntem în continuare două partide cu doctrine distincte, dar vom ajunge în 2024, asigurând stabilitate. Lumea se aștepta că PSD și PNL, într-o coaliție guvernamentală, vor produce scântei. Și probabil că așa a și fost la început, până ne-am găsit cadența. Dar până în 2024 va fi o coaliție solidă", a mai spus Alina Gorghiu.  

În ceea ce privește pensiile speciale,  Alina Gorghiu a amintit despre existența a două proiecte. "Unul a fost cu abrogarea pensiilor speciale, unul cu impozitarea lor, dar ele au picat la Curtea Constituțională. Avem trei judecători la Curtea Constituțională, care au depus jurământul, un nou președinte al CCR. Mă deranjează că legea pensiilor speciale a picat la CCR. Nu poate pica la Curte un proiect bine făcut. Dar poate pica un proiect dacă 7 din 9 judecători au pensii speciale. Sper că, dacă s-a schimbat noua componență a CCR, va fi o altă opinie. Sunt sigură că vom avea, în această legislatură, un nou proiect al pensiilor speciale și sper să va fi trecut de CCR", a mai adăugat Alina Gorghiu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel