Alina Gorghiu: Klaus Iohannis ne-a propus un premier tehnocrat
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Copreședinta PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seară, după consultările cu președintele că Klaus Iohannis le-a propus un premier tehnocrat, propunere pe care PNL o susține. 

Alina Gorghiu a declarat că PNL nu fuge de guvernare și că are un Guvern din umbră și un premier propus în numele lui Cătălin Predoiu, nume pe care nu i l-a înaintat lui Klaus Iohannis. Președintele a propus un premier tehnocrat, propunere pe care PNL o susține.

PNL voia alegeri anticipate, măsură pe care nu o mai susține, pentru că nu s-a ajuns la un acord politic. Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a subliniat că "nu putem declanșa alegeri anticipate fără un acord politic". El a adăugat că PNL este pregătit să preia guvernarea, însă "președintele ne-a propus un premier și un guvern compus din miniștri tehnocrați, un premier care să cunoască administrație și să nu aibă asupra sa nicio umbră că nu ar îndeplini criteriile de moralitate". 

Vasile Blaga a conchis; "Noi nu am propus și nu avem propunere de ministru tehnocrat". Despre propunerea PSD, Vasile Blaga a precizat că "Liviu Voinea nu a fost în stare să gestioneze nici Bugetul, de asta și PSD-ul l-a dat afară". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel