Alina Gorghiu intervine în conflictul dintre Rareș Bogdan și ministrul Aurescu: Nu încurajez polemici în spațiul public
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, a intervenit în disputa dintre europarlamentarul Rareș Bogdan și ministrul Bogdan Aurescu.

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, a precizat luni, după ce între europarlamentarul Rareș Bogdan și ministrul Bogdan Aurescu a izbucnit un conflict, că evaluarea miniștrilor din Guvernul României o face primul-ministru, iar astfel de discuții nu ar trebui să aibă loc în spațiul public.

„Eu am să vă spun că pe orice ministru s-a dat un vot în Partidul Naţional Liberal, iar dumneavoastră ştiţi asta. Biroul Politic Naţional, indiferent cum îl cheamă pe ministrul respectiv, dacă este numit de Partidul Naţional Liberal, a dat un vot. Vă amintesc că votul a fost covârşitor majoritar în favoarea acelei liste de miniştri propusă de Partidul Naţional Liberal. Sigur, sunt de acord cu Rareş (Bogdan) că niciun ministru nu e perfect, indiferent că e de la PNL, de la PSD şi că activitatea într-un minister întotdeauna poate fi îmbunătăţită. Însă, cred că genul acesta de discuţie trebuie să aibă loc în şedinţele noastre de partid, nu în platourile de televiziune, cum, de altfel, cred că şi replica domnului ministru (Bogdan Aurescu - n.r.), tot în şedinţa de partid ar fi trebuit să fie dată şi nu prin intermediul dumneavoastră, pentru că nu ne facem niciun serviciu având genul acesta de dialog în spaţiul public“, a precizat Gorghiu.

„Nu încurajez niciun fel de polemică în spaţiul public. Am învăţat că nu câştigă nimeni din genul acesta de dialog spumos public“, a mai spus președintele interimar al Senatului.

Alina Gorghiu a fost întrebată dacă în partid există o nemulţumire faţă de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în contextul în care prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a afirmat la un post de televiziune că nu l-ar mai păstra în funcţie, „dar nu a fost numit acolo de PNL, ci de stat“.

„Eu v-am spus realitatea. Partidul Naţional Liberal a dat un vot, inclusiv pe ministrul de Externe. Atributul nostru de a numi, de a da un vot politic pe Cabinet, pe care l-am şi susţinut, de altfel, în plenul Parlamentului, a fost exercitat de Partidul Naţional Liberal, nu de altcineva“, a explicat Gorghiu.

Duminică seara, Rareș Bogdan a lansat acuzații dure la adresa lui Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, și a spus că l-ar da afară din Guvern, deoarece nu este un ministru al PNL, ci doar ocupă locul PNL. Luni, Bogdan Aurescu a dat un răspuns dur atacurilor venite din partea prim-vicepreşedintelui PNL, Rareş Bogdan.

„Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan - vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene“, a spus ministrul Afacerilor Externe.

CITEȘTE ȘI     -     Rareș Bogdan vs. Bogdan Aurescu. Bogdan Chirieac: Nu are ce căuta în funcția de ministru de Externe. Rareș Bogdan este exasperat, i s-a urcat sângele în cap

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel