Alina Gorghiu cere scutiri fiscale pentru angajații refugiați
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Foto: Facebook Alina Gorghiu
Foto: Facebook Alina Gorghiu
”Înțelegem cu toții criza umanitară și nevoia mare a ucrainenilor de a fi ajutați”, susține senatoarea Alina Gorghiu (PNL).

Senatoarea Alina Gorghiu (PNL) cere o flexibilizare a prevederilor privind acordarea de sponsorizări și ajutoare sociale în contextul în care mulți oameni de afaceri și-au arătat disponibilitatea de a-i sprijini pe refugiații din Ucraina, țară ce în urmă cu o săptămână a fost invadată de către armata Federației Ruse. 

”Am vorbit cu mulți oameni de afaceri zilele acestea și vor să ajute! Înțelegem cu toții criza umanitară și nevoia mare a ucrainenilor de a fi ajutați. Rog ministerul de finanțe să flexibilizeze urgent prevederile referitoare la acordarea de sponsorizări și ajutoare sociale pentru cetățenii din Ucraina de către firmele din România (de exemplu, derogarea de la obligația de a încheia documente notarizate cu beneficiarii persoane fizice). 

De asemenea, solicit scutiri fiscale la impozitarea persoanelor din Ucraina care doresc să se angajeze în România (de exemplu, scutire de contribuție la pensii, întrucât oricum nu ar beneficia de pensii din România). Observațiile acestea, sunt convinsă, că au parvenit către toți. E important să ajutăm acum și repede”, a scris senatoarea Alina Gorghiu pe contul său de socializare. 

Marius Budăi: Ucrainenii care vor să muncească în România nu au nevoie de aviz de angajare

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de 9 luni.

”Ca urmare a întrebărilor apărute în spațiul public în contextul conflictului din Ucraina, precizez că cetățenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de 9 luni dintr-un an calendaristic, potrivit OUG 25/2014. Cetățenilor Ucrainei, intraţi în România în scopul încadrării în muncă, li se prelungeşte dreptul de şedere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, din care rezultă că salariul este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook. (Citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel