Alina Gorghiu, aprecieri la adresa Republicii Moldova: Femeile–lider au un rol esențial în schimbările politice și demararea unor reforme democratice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Alina Gorghiu alături de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu   Foto: Facebook Alina Gorghiu
Alina Gorghiu alături de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu Foto: Facebook Alina Gorghiu
Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, și-a exprimat admirația, în cadrul Forumului „Parliamentary Intelligence-Security”, față de deschiderea Republicii Moldova către valorile europene.

În cadrul Forumului „Parliamentary Intelligence-Security”, Alina Gorghiu, președintele Senatului României, a vorbit despre rolul femeilor în politică și societate și și-a exprimat admirația față de Republica Moldova și de parcursul european al statului de peste Prut:

„Femeile–lider au un rol esențial în schimbările politice, în demararea unor reforme democratice. Acest fapt este extrem de vizibil în Republica Moldova. 

Am participat recent la Chișinău la lansarea Platformei femeilor deputate din Parlamentul Republicii Moldova, eveniment care a relevat încă o dată deschiderea Republicii Moldova către valorile europene.

Pentru a fi eficiente, capabile să asigure prosperitate și durabilitate, toate parlamentele trebuie să fie mai incluzive și mai sensibile la criteriile de gen, mai ales în aceste vremuri în care toată populația trebuie să se simtă implicată și reprezentată în decizie.

Mai ales în România, unde femeile înseamnă 51% din populație!

Și vă pot spune, în premieră, că lucrăm pentru a lansa și în Parlamentul nostru, în această toamnă, o Platformă a femeilor parlamentar. Doar împreună putem avea câștig de cauză!“, a spus Alina Gorghiu.

România sprijină agenda europeană a Republicii Moldova și Ucrainei

„După cum știți, România a fost unul dintre cei mai deschiși susținători ai agendei europene a Republicii Moldova și Ucrainei. Sprijinim pe deplin parcursul lor european și ne propunem să oferim asistență și expertiză și să împărtășim bunele practici în atingerea standardelor europene. De asemenea, susținem eforturile de redresare și reconstrucție ale Ucrainei.

Decizia Uniunii Europene privind invitarea Ucrainei și Moldovei, precum și decizia NATO privind invitarea Finlandei și Suediei sunt elemente care întăresc, deopotrivă, edificiul democratic de pe continentul nostru, pe care noi le-am dorit și le privim cu încredere. 

România se va apleca cu prioritate asupra proiectului extinderii NATO, iar Senatul va fi, chiar într-un termen scurt, cameră decizională în ceea ce privește ratificarea aderării celor două țări nordice, potrivit prevederilor noastre constituționale“, a spus Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel