Alina Gorghiu, alocuțiuni la summit-ul NATO: "Femeile definesc justiția din România"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Alina Gorghiu Foto: Crișan Andreescu
Alina Gorghiu Foto: Crișan Andreescu
Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, a vorbit despre egalitatea, din toate punctele de vedere, dintre femei și bărbați, în cadrul summit-ului NATO din Washington.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, se află în aceste zile în Statele Unite ale Americii pentru o vizită de lucru, cu prilejul summitului NATO. În acest context, marți, 9 iulie, ea a fost invitată să susțină o alocuțiune la masa rotundă „Femeile, pacea și securitatea”, organizată la Departamentul de Stat în marja summitului NATO.

"Din Washington, am transmis azi un mesaj clar: creșterea numărului de femei în domenii de securitate este o alegere pentru un viitor cu mai puține războaie. Am cerut ca justiția să ocupe un rol central în eforturile internaționale de a implementa agenda "Femeile, Pacea și Securitatea". Ce încurajează oamenii să depășească trauma războiului este speranța că se va face dreptate.

În Ministerul Justiției, peste 70% din angajați sunt femei. Femeile definesc justiția din România și este un lucru bun. Însă efortul de a avea mai multe femei în domenii legate de securitate este național. Suntem stat NATO care alocă 2,5% PIB pentru apărare. O parte merge în implementarea agendei FPS. În curând, vom adopta a doua Strategie Națională pentru implementarea agendei FPS (2024-2028).

Mulțumesc Departamentului de Stat SUA pentru invitația de a avea o intervenție la masa-rotundă pe tema "Femeile, Pacea și Securitatea". Este o temă a mea de suflet. Și lupt deja de peste 20 de ani pentru ca, în România, să existe egalitate între femei și bărbați, din toate punctele de vedere!" a scris liberala pe rețeaua de socializare Facebook.

Gorghiu a spus de mai multe ori că "fără egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, România bate pasul pe loc. Şi în domeniul rezilienţei, şi în cel economic, şi în cel social. De aceea, trebuie să nu întârziem măsurile care pot rezolva această problemă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel