Dosar Tăriceanu. Alina Gorghiu: Poate am eu, așa, o apăsare! Nu ar trebui să mai existe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Alina Gorghiu a vorbit la Antena 3, luni seara, despre procedura prin care Senatul a respins cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, în urma cererii DNA.

Radu Tudor a remarcat că ”în mod cu totul surprinzător vine un comunicat de la Administrația Prezidențială, dar președintele nu ne-a obișnuit cu ieșiri la ore de acestea”. 

”Dacă vă veți uita la ultimele voturi din Parlamentul României, atunci când s-a împiedicat o procedură, legată un vot pe o solicitare venită de la un Parchet sau altul, președintele a reacționat imediat, indiferent de oră. Nu există problemă de oră, problemă de solicitare. Poate că am și eu o așa o apăsare, dar aș vrea să nu se mai spună despre personajul colectiv 'Senat' că a dat votul pentru împiedicarea începerii urmăririi penale în cazul domnului președinte Tăriceanu, pentru că nu este vorba de Senatul României, ci de majoritatea PSD-ALDE. Eu, ca senator liberal, în opoziție ce-i drept, am votat pentru derularea în bune condiții a procedurii”, a declarat Alina Gorghiu.

Mie mi se pare că această procedură nu ar trebui să mai existe (votul pe o cerere a Parchetului - n.r.)! Dacă cetățeanul de rând nu are protecția unui personaj colectiv și nu întreabă nimeni: dacă împotriva lui Popescu, inginer, cine îl apără impotriva urmăririi penale? Nimeni! Un procuror decide că începe această procedură, care nu înseamnă că omul acela va sfârși condamnat sau că va face pușcărie, ci că în urma acestei proceduri se va analiza dacă există probe care să-l incrimize sau să-i pună capăt procedurii”, a susținut senatoare Alina Gorghiu la Antena 3, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel