Alina Ghica: Politicul a destabilizat justiția în ultimul an
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ghica
ghica

Judecătoarea Alina Ghica a declarat sâmbătă seara la B1 Tv că justiția a ținut anul acesta paginile ziarelor mai mult ca niciodată, dar că, tot în acest an, sistemul judiciar a fost destabilizat de către factorul politic.

Întrebată ce așteptări ale legate de propunerile pentru Direcția Națională Anticorupție și Parchetul General, judecătoarea a atras atenția că politicul trebuie să stea departe de aceste proceduri.

”Nu cred că factorul politic trebuie să intervină în crearea unei proceduri.  Nu cred că a fost vreun an postdecembrist în care justiția să fie mai mult în prim-plan. Trebuia să avem stabilitate în sistemul judiciar, să aplicăm legilație nouă nu să ne cramponăm în niște proceduri făcute pe lângă lege. Factorul politic a fost cel care a destabilizat justiția în ultimul an calendaristic”, a spus fostul membru al CSM.

Premierul Victor Ponta a anunțat că va face în săptămâna aceasta propunerile pentru șefia DNA și a Parchetului General, asumându-și propuneri directe, fără procedură de concurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel