Alina Bârgăoanu a lansat volumul „Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Alina Bârgăoanu
Alina Bârgăoanu
Prof. univ. Alina Bârgăoanu, expert în comunicare și în combaterea dezinformării, a lansat volumul „Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității”.

Evenimentul a avut loc în această săptămână la Librăria Carusel Cărturești din București.

2. Photo sour... (alina-bargaoanu_68460300.jpg)

Photo source: Alina Bârgăoanu @OfficialFacebook

Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu este decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, SNSPA și se numără  printre experții cei mai importanți din UE în combaterea fenomenului de tip “fake news”.

Cartea „Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității” reprezintă o serie de articole în contextul în care, explică Alina Bârgăoanu, în spațiul public lipsește o reflecție asupra perioadei pandemice. Campania de vaccinare care a început bine și s-a încheiat prost e un alt subiect abordat.

"De ce ne-pacea informațională? Metafora ne-păcii informaţionale sugerează ideea de tranziţie politică și geopolitică, tranziţie alimentată de schimbările tehnologiilor dominante de comunicare. Dacă metafora ne-păcii vi se pare prea ... războinică, vă puteți gândi la termeni posibili mai neutri, precum noua ordine informaţională, sau confruntarea globală dintre ordine şi dezordine. Indiferent de o exprimare sau alta, rămân valabile ideile de instabilitate, insecuritate, indisciplină geopolitică, chiar haos, manifestări asociate unei perioade de tranziţie de proporţii istorice".

Aflați mai multe despre subiect în cartea lansată de Alina Bârgăoanu pe care vă invităm să o parcurgeți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel