Alina Albu, aviz negativ de la CSM pentru preluarea conducerii DIICOT
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, joi,  negativ, cu cinci voturi împotrivă şi unul favorabil, numirea Alinei Albu la conducerea DIICOT. 

Alina Albu a fost propusă de către ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la 1 martie, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), aceasta  reuşind să câştige concursul în faţa altor două candidate de la DIICOT - Ioana Bogdana Albani şi Oana-Daniela Pâţu

Alina Albu activează în cadrul Direcţiei din 2004 şi a ocupat şi o funcţie de conducere în cadrul instituţiei. Între dosarele instrumentate se află cel privind crima de la Caracal. În timpul interviului, care a durat 3 ore, o întrebare  a fost aceea dacă Alina Albu are vreun regret pentru că a amendat-o pe mama uneia dintre victime din cauza refuzului de a i se preleva probe biologice în vederea efectuării unei expertize ADN în Statele Unite.

Procuroarea a răspuns că în cariera ei nu a avut momente în care să aibă remuşcări, deoarece intenţia a fost de fiecare dată să iasă adevărul la lumină. Avizul CSM este consultativ, precizează Rador.

În acest caz, ultimul pas pentru instalarea acesteia la conducerea DIICOT este transmiterea propunerii către preşedintele Klaus Iohannis, cel care trebuie să emită decretul de numire. Ea este singura dintre cei trei procurori propuși de Predoiu la șefia marilor parchete care a primit aviz negativ de la CSM. Procurorul Marius Voineag, propus la șefia DNA, și procurorul Alex Florența, propus pentru funcția de procuror general al României, au primit, zilele trecute, avize favorabile de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Vezi și: Alina Albu, propusă procuror-șef al DIICOT de ministrul Cătălin Predoiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel