Data publicării:

Alin Șerbănescu (CNAIR), despre explozia din șantierul Autostrăzii A7: Nu coincid realitățile din teren cu ce apare în acte. Asta pățim în toate șantierele

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: ISU Vrancea
FOTO: ISU Vrancea
Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a făcut precizări importante privind situația de la Călimănești, unde noaptea trecută a explodat o conductă de gaz.

Transportatorul de gaze Transgaz a afirmat că în cazul lucrărilor de la Autostrada Moldovei, unde în noaptea de miercuri spre joi a avut o explozie la magistrala de gaz, constructorul nu a respectat prevederile Avizului de amplasament 219/2197/04.01.2021 emis de companie, scrie HotNews.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a afirmat că ”este o amestecare a avizelor. În acest caz a dat două avize favorabile, unul în 4 ianuarie 2021, și unul în 29.11.2021, care spun clar că se pot face lucrări în zonă.

Acest aviz despre care vorbește acum Transgazul este avizul privind relocările, numai că (n.r. Spedition UMB) constructorul nu lucra la relocări, lucra la consolidarea terenului, la îmbunătățirea terenului de fundare al corpului autostrăzii. Deci nu ar fi trebuit să fie nicio problemă”, a declarat Alin Șerbănescu, la Realitatea Plus.

Citește și: Explozie pe Autostrada Moldovei: Umbrărescu, „Regele asfaltului”, sau Transgaz? Cine este de vină pentru moartea muncitorilor. Nu vorbim despre un incident care nu putea fi evitat

Șerbănescu: ”O problemă legată de poziționarea și reflectarea în acte a acestor conducte”

Întrebat cum constructorii au ajuns atât de aproape de gazoduct, în condițiile în care potrivit avizului menționat nu trebuiau să se facă lucrări la o distanță mai mică de 20 de metri de gazoduct, reprezentantul CNAIR a precizat că ”aici este o altă problemă legată de poziționarea și reflectarea în acte a acestor conducte. 

Nu numai la Transgaz e problema, ci și la Transelectrica, și la apă, și la canal. Nu corespund. Nu coincid și asta pățim în toate șantierele.

Practic, nu coincid realitățile din teren cu ce apare în acte. Avem această informație din șantier, dar o va verifica Procuratura.

Constructorul ne-a spus că ieri a fost o echipă a Transgaz, tocmai ei au chemat această echipă a Transgaz, să întrebe dacă pot să lucreze, iar echipa Transgaz a spus că se poate lucra în această zonă, fără nicio problemă”, a mai spus Alin Șerbănescu, subliniind că modul în care muncitorii au ajuns la conducta de gaz trebuie să fie stabilit de către procurorii care se ocupă de caz.

Citește și: O comisie de la Inspecţia Muncii va cerceta cauzele care au determinat explozia de pe autostradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel