Update 2: Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş: Echivalează practic cu 'o excludere' din partid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a fost demis de la șefia PNL Timiș, care echivalează practic cu 'o excludere' din partid.  

Update 2

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, spune că demiterea lui, de către BPN al PNL, de la şefia organizaţiei PNL Timiş echivalează practic cu 'o excludere' din partid.

'Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi, ca la piaţă, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Naţional Liberal din Timiş. Am aflat, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD şi evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale. Mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România. Fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum l-au făcut miile de timişoreni, în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi, aşa cum am fost de fapt, pentru şantajul PSD. Timişul şi Timişoara nu vor fi păcăliţi. Oamenii din Timiş şi din Timişoara vor şti să aleagă. (...) Mi-am luat rămas bun de la colegii mei (...) pentru că pentru noi, cei de la Timiş, această demitere echivalează practic cu o excludere din Partidul Naţional Liberal, pentru că nu vom avea şansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta, în jurul PNL, în judeţul nostru', a declarat Alin Nica, marţi, după ce a plecat de la şedinţa BPN al PNL.

'E o decizie foarte grea, am fost şi sunt membru PNL de 20 de ani, sunt liberal şi voi fi liberal în continuare. Indiferent ce decizie voi lua, vreau să mă consult cu familia, vreau să mă consult cu colegii mei din filială, cu cei care şi-au pus încrederea în mine şi voi vedea ce voi face pe viitor. (...) Îmi doresc să candidez în continuare, vreau să văd care sunt opţiunile pe care le am la dispoziţie şi după aceea (...) voi anunţa', a mai zis Nica.

'Are şi alte opţiuni'

Chestionat dacă printre opţiuni se numără şi candidatura din partea Alianţei Dreapta Unită, Alin Nica a zis: 'Evident că da'. Conform lui Nica, 'colegii liberali au ciuruit idealurile aspiraţiile şi dorinţele electoratului de dreapta din Timiş'.

'În 1989 noi ne am luptat (...) pentru dreptul întregii ţări de a avea o politică curată, o politică transparentă, o politică aproape de cetăţeni. Ei bine, prin aceste decizii oculte luate în spatele uşilor închise, pe combinaţii, pe interese care sunt departe de nevoile oamenilor, ne-am îndepărtat foarte mult de aceste idealuri pentru care unii şi-au pierdut viaţa. E mare păcat. Plec de aici, de la Bucureşti, cu inima împăcată că am făcut tot ce îmi stă în putinţă pentru cei peste 104.000 de timişeni care ne-au dat încrederea în 2020 şi m-am luptat împotriva 'dictatelor' de la Bucureşti. Îmi exprim speranţa că flacăra Revoluţiei din Timişoara nu a murit şi va continua, chiar dacă eu sunt singurul care am avut curajul să iau atitudine împotriva acestei nedreptăţi care se face pentru Timiş şi Timişoara', a zis Alin Nica.

'Extremismul în Europa a proliferat acolo unde conducerile partidelor mainstream au fost slabe. Este cazul şi la noi în România. Din păcate, PNL şi PSD au conduceri foarte slabe, nu transmit emoţie şi nu transmit încredere în rândul cetăţenilor şi acest lucru se vede prin proliferarea extremismului. (...)

Răspunderea pentru această decizie dezastruoasă pentru PNL trebuie şi va aparţine conducerii partidului. (...) Nu pot să-mi asum eu un eşec al PNL-ului în alegeri şi al construcţiei acesteia', a mai susţinut Nica. Întrebat despre experienţa politică a lui Nicolae Ciucă, el a răspuns: 'Evident că nu are experienţă politică, dar nici măcar acest lucru nu este un handicap, dar, atunci când ai o grămadă de oameni cu experienţă politică în jurul tău, ai mai multe aşteptări'.

'Ceea ce se întâmplă la Timiş e foarte grav. Ne îndreptăm către disoluţia PNL în Timiş, către validarea ca unic proiect de dreapta a Alianţei Dreapta Unită, pentru că PNL nu va avea niciun exponent care să lupte în aceste alegeri locale în judeţul Timiş. Tot ceea ce se întâmplă în Timiş va avea un efect de contagiune în toată regiunea şi nu numai, inclusiv la Bucureşti, pentru că liberalii autentici sunt sideraţi de astfel de abordări netransparente şi pe sub masă', a mai transmis Alin Nica. 

Update 1

BPN al PNL a hotărât, marţi, revocarea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, conform unor surse din partid citate de Agerpres. Decizia s-a luat cu 60 de voturi 'pentru', 4 voturi 'contra', 3 voturi fiind anulate. Vasile Blaga este președinte interimar.  Cristian Buşoi va fi la conducerea PNL Timişoara.

Știrea inițială

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a spus, marţi, înainte de ședința BPN, că este hotărât să candideze pentru un nou mandat şi că nu ar semna, ca preşedinte al PNL Timiş, pentru susţinerea lui Alfred Simonis ca și candidat comun al alianţei PNL - PSD la preşedinţia CJ. 

'Încerc să conving colegii că această propunere din partea coaliţiei este una greşită pentru Partidul Naţional Liberal în Timiş şi este, într-un fel, un afront pentru timişoreni şi pentru timişeni să nu aibă oportunitatea de a vota deschis un candidat pe care ei şi-l doresc şi pentru că toate argumentele logice sunt în defavoarea unei astfel de decizii. Domnul Simonis e pe locul trei în toate sondajele. PNL are la Consiliul Judeţean mai mult decât dublu numărul de consilieri judeţeni şi preşedintele în funcţie. La Consiliul Local Timiş, PNL-ul are de trei ori mai mulţi consilieri locali. Toate acestea arată că este o negociere proastă pentru PNL din punctul meu de vedere, dar aştept să văd argumentele. (...) Vreau să mă lupt până la capăt pentru PNL. Sunt liberal şi voi fi liberal în continuare', a declarat Alin Nica, înainte de şedinţa BPN al PNL din Parlament.

Chestionat despre posibilitatea de a i se solicita demisia din funcţia de președinte al PNL Timiş, de către conducerea centrală, Nica a zis: 'Mai bine îmi tai o mână decât să semnez, ca preşedinte al filialei Timiş, o candidatură a domnului Simonis. Adică, am 20 de ani în acest partid şi pe vremea USL am candidat tot din partea PNL. Nu am acceptat nici atunci un astfel de compromis, deşi condiţiile erau cu totul altele. Nu o s-o fac nici acum'.

Alin Nica a zis că va analiza opţiunile pe care le are după ce va afla 'decizia formală din Biroul Politic Naţional al PNL', subliniind că este decis să candideze la Consiliul Judeţean Timiş. 'Sunt hotărât să candidez, vreau să candidez şi după decizia din această după-amiază vă voi anunţa paşii următori', a spus Nica.

Cu privire la ce i s-ar putea reproşa, Nica a afirmat: 'Avem un mandat de succes. (...) Avem, în momentul de faţă, 47 de primari, au plecat şase primari la PSD, dar au venit cinci primari, cu aceeaşi populaţie. Deci nu e acesta un motiv. Eu cred că e mai degrabă un pretext. Aţi văzut vineri primarii încolonaţi în spate şi care au spus că mă susţin'. Nica a mai zis că nu i s-a spus de ce Alfred Simonis este preferat în coaliţie în locul său. 'Nu mi s-a explicat şi tocmai de aceea am nevoie de explicaţiile colegilor', a zis el.

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a spus, luni, că liderii coaliţiei PSD - PNL au hotărât să treacă peste voinţa liberalilor din Timiş şi să desemneze un candidat comun la preşedinţia Consiliului Judeţean în persoana şefului PSD Timiş, Alfred Simonis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel