Alin Mastan este noul șef al Jandarmeriei Române
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alin Mastan  Foto: Jandarmeria Română
Alin Mastan Foto: Jandarmeria Română
Colonelul Alin Mastan este noul șef al Jandarmeriei Române, aceste fiind la conducerea instituției prin împuternicire printr-un ordin al fostului ministru de Interne, Marcel Vela, din data de 20 octombrie, 2020.  

Colonelul Alin Mastan s-a aflat la conducerea Jandarmeriei din București inclusiv în timpul protestului din 10 august 2018, dar nu a coordonat operativ intervenția, pentru că s-ar fi aflat în concediu. De altfel, el a și fost audiat ca martor în dosar de procurorii DIICOT.

Colonelul Alin Mastan a fost până în februarie 2017 şef al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, când a fost detaşat la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Jandarmeria Română se află în centrul unui scandal, după ce mai mulți șefi  au fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de uzurpare a funcției din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție.

Fostul șef al Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare, prejudiciul fiind de peste 80.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel