Alimentul pe care îl consumi fără să știi că te îmbătrânește, îți distruge dinții şi îţi afectează creierul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alimentul pe care îl consumi fără să știi că te îmbătrânește, îți distruge dinții şi îţi afectează creierul / Foto: Pixabay
Alimentul pe care îl consumi fără să știi că te îmbătrânește, îți distruge dinții şi îţi afectează creierul / Foto: Pixabay
Află în articol care este alimentul care te îmbătrânește, îți distruge dinții şi îţi afectează creierul.

Dacă ne dorim să fim sănătoși ar trebui să avem mai multă grijă la ce mâncăm. Multe boli apar din cauza faptului că nu avem o alimentație sănătoasă. Zahărul este unul dintre alimentele pe care ar trebui să le consumăm cu moderație pentru că nu ne face bine.

Cercetări recente arată că zahărul duce la o îmbătrânire mai rapidă, similară cu cea determinată de fumat, scrie Realitatea.net. În afară de faptul că favorizează îngrăşarea şi apariţia diabetului tip 2, strică și dinții, dulciurile favorizând apariția cariilor care pot duce chiar la pierderea danturii.

Totodată, zahărul ar putea avea şi alte efecte nocive: se crede că ele accelerează ritmul îmbătrânirii celulare. Schimbările din creier induse de zahăr reprezintă un motiv de îngrijorare ţinând cont de consumul ridicat de băuturi dulci, mai ales că acesta este în creştere la copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani. Consumul băuturilor bogate în zahăr sau expunerea la stres devreme în viaţă a redus expresia genelor esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea creierului, ceea ce ar trebuie să fie un motiv de îngrijorare. 

Alimente care conțin zahăr ascuns

Ar trebui să fim foarte atenți pentru că atunci când vorbim de zahăr nu vorbim doar despre praful alb în sine, ci și la sutele de alimente care conțin zahăr. Dacă în cazul dulciurilor este evident că acestea conțin mult zahăr, ar trebui să știm că există și produse care nu sunt neapărat dulci, dar au zahăr ascuns în compoziție.

Iată câteva alimente care conțin zahăr ascuns: Pasta de tomate și ketchup-ul, musli și cereale fitness, sucuri 100% naturale, compoturi și conserve de legume, fructe uscate, iaurturile de tip „0,1% grăsime”, sosuri pentru salate.

Prin urmarea, dacă vrem să slăbim și excludem zahărul din alimentație ar fi bine să evităm și aceste alimente. Pentru cei care nu sunt alergici și nu pot renunța în totalitate la zahăr, mierea este o alternativă mult mai sănătoasă. Un alt îndulcitor la fel de bun este siropul de arțar care poate fi folosit în tot felul de deserturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel