Data publicării:

Alimentul pe care îl ai în bucătărie și care încetinește îmbătrânirea pielii

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @DCstudio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @DCstudio
Experții afirmă că acest ingredient este cu adevărat un 'booster' de frumusețe, deoarece antioxidanții săi încetinesc îmbătrânirea pielii și, conform mai multor studii, stimulează producția și sinteza de colagen și elastină, substanțe care contribuie la menținerea fermității și elasticității pielii.

Vom vorbi despre despre alimentul benefic pentru piele, având proprietăți dovedite științific și fiind unul dintre cele mai bune elixire pentru prevenirea îmbătrânirii.

Este o alternativă naturală la cosmetica convențională, care poate ajuta pe cei care urmează o rutină de înfrumusețare, având în vedere că societatea este din ce în ce mai conștientă de îngrijirea pielii.

Alimentul din bucătărie care nu trebuie să lipsească din rutina ta de înfrumusețare

Dacă ai dedicat câteva minute să te gândești la ce ingredient natural, pe care cu siguranță îl ai în frigider, ne referim și nu reușești să afli despre ce este vorba; te ajutăm să rezolvi enigma. Vorbim despre rodie, un simbol al frumuseții feminine în multe culturi, datorită uleiului ascuns în semințele sale, valoros pentru îngrijirea pielii mature, așa cum a explicat Weleda pe site-ul lor.

Rodia este una dintre cele mai vechi plante cultivate și, de mii de ani, încă din Imperiul Persan, este asociată cu fertilitatea, senzualitatea și forța. Este un simbol al frumuseții și vieții care, în zilele noastre, este cultivat pe malurile Mediteranei, în Orientul Mijlociu și în India. Mitologia greacă povestește că primul pom de rodie a fost plantat de Afrodita, zeița iubirii și frumuseții, iar fructele sale aveau puterea de a seduce pe oricine. Dar, ce adevăr există în această legendă? Conform experților, acest fruct este cu adevărat un 'booster' de frumusețe pentru piele.

2. Sursa foto... (rodie_04486600.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @nyuraus

Proprietăți dovedite științific 

Este bine cunoscut faptul că plantele își păstrează întreaga energie și vitalitate în interiorul lor, iar uleiul este extras din semințele acestora. Rodia este o bijuterie cosmetică care protejează și hrănește pielea.

Plecând de la această premisă, firma de cosmetice extrage uleiul din semințele de rodie prin presare la rece pentru a conserva ingredientele valoroase. Uleiul său este bogat în acizi grași esențiali și vitamine cu puternic efect antioxidant și regenerator, datorită conținutului ridicat de acid punicic (+ de 70%), flavonoide și vitamina E.

Antioxidanții săi încetinesc îmbătrânirea pielii, capturând radicalii liberi, ceea ce este foarte benefic pentru pielea matură, având în vedere că aceasta are o capacitate mai mică de a-i neutraliza singură. În plus, mai multe studii au dezvăluit că stimulează producția și sinteza de colagen și elastină, substanțe care sunt sintetizate în dermă și ajută la menținerea texturii, fermității, vitalității și elasticității pielii.

3. Sursa foto... (rodie-fruct_14208600.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

La ce vârstă ar trebui să îngrijești pielea cu rodie

Vârsta potrivită pentru a aplica acest ingredient pe piele este de la 40 de ani în sus, deoarece este momentul când pielea beneficiază la maximum de proprietățile acestui fruct minunat.

În plus, este un moment în care pielea are o capacitate redusă de regenerare proprie și devine mai susceptibilă la factorii externi. Acest proces poate deteriora celulele și apare din cauza circumstanțelor externe, cum ar fi stresul, razele UV și obiceiurile alimentare proaste, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel