"Am tot spus că, pentru o viață sănătoasă, e bine să mâncați cât mai multe fructe și legume. Desigur, asta nu înseamnă să mâncați doar asta. Am spus mereu, de asemenea, cât de importantă consider că este o dietă completă, din care să nu lipsească nici proteinele, nici glucidele, nici grăsimile.
Problema cu fructele, și asta am mai spus, este că au fructoză, adică zahăr, deci, spre deosebire de legume, nu le puteți mânca oricum și oricând. Cel mai bine este să le consumați separat de alte alimente și deci să constituie masă distinctă, la 2 ore distanță de oricare alta. De asemenea, e bine să le mâncați în prima parte a zilei. Așadar, le recomand ca gustare sau ca mic dejun. Ați putea ca la una dintre gustări să mâncați un măr chiar și zilnic. Desigur că puteți adăuga și alte fructe. Pe lângă faptul că merele sunt fructe destul de ieftine și la îndemână de cumpărat, mai ales în sezonul lor", a scris jurnalista.
De ce ați putea ca la una dintre gustări să mâncați un măr:
1. Sursă de multiple vitamine și minerale
Cum ar fi: vitaminele A și C, calciu, potasiu, fier, acid folic, fosfor.
2. Întăresc sistemul imunitar
Sunt foarte bogate în antioxidanți. Iar cel mai minunat dintre ei este quercentina care stimulează sistemul imunitar. De asemenea, conțin bor și florizină care cresc densitatea osoasă. Asta le face ideale în special pentru femei, care sunt predispuse genetic la osteoporoză.
[citeste si]
3. Reglează nivelul de zahăr și al colesterolului
Merele conțin o cantitate mare de fibre solubile care au proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, diminuând, astfel, riscul de diabet. De asemenea, quercetina, despre care am mai vorbit și mai sus, are același efect.
Aceleași fibre solubile, în combinație cu grăsimile, duc la reglarea nivelului de colesterol. În plus, polifenolul conținut de coaja mărului va preveni solidificarea colesterolului pe pereții vaselor de sânge. Citiți continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva