Printre alimentele pe care nutriționiștii nu le consumă niciodată se numără îndulcitori artificiali.
"Nu cred că există suficiente dovezi care să demonstreze că îndulcitorii artificiali sunt siguri pentru consumatori. Prefer să stau departe de ei și să folosesc, ocazional și cu atenție, zahăr. În plus, există o multitudine de cercetări care arată cum consumul de băuturi dietetice este contra-intuitiv în diete. Acestea cresc riscul apariției de boli cronice precum diabetul și bolile de inimă ", spune nutriționistul Chelsey Amer, scrie digi-life.tv
Floricele la microunde se află și ele pe lista de interzise, nutriționistul spunând că "există prea multe substanțe chimice artificiale în compoziție".
"Legați științific de apariția cancerului de colon"
Nici mezelurile nu sunt recomandate, pentru că acestea "conțin o mare varietate de aditivi ce pot crește inflamația în organism și au fost legați științific de apariția cancerului de colon", spune Megan Faletra, nutriționist dietetician, instructor de yoga certificat și fondatorul The Well Essentials. La fel, margarina nu va avea niciodată loc în frigiderul său.
Crenvuștii "sunt bogați în grăsimi și sodiu. În plus, există un număr tot mai mare de dovezi care leagă consumul de carne procesată cu apariția cancerului în tractul digestiv,” a mai spus Megan Faletra pentru Reader's Digest.
Stridiile crude sunt și ele excluse din alimentație pentru că, după cum spune Jennifer Bower, "transportă în mod obișnuit Vibrio vulnificus și Vibrio parahaemolyticus”. Și, bineînțeles, pe "lista interziselor" se află și sucul acidulat. "Aportul de zahăr dintr-o singură doză influențează dispoziția și e o bombă calorică. Obezitatea este adesea cauzată de un consum exagerat de sucuri acidulate, iar noi toți ar trebuie să ne ferim de ele", a mai spus Bowers.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați